Japanse handpalmoperaties populair vanwege handlezingen

Lichaam door Marleen_S

Heeft de waarzegster niet veel moois in jouw toekomst gezien toen ze je handpalm las? In Japan helpen ze moeder natuur gewoon een handje en laten ze hun handpalmen opereren (!) in de hoop een betere toekomst te krijgen. Say what?

 
Ja, je leest het goed. In plaats van zelf je eigen lot te bepalen en toekomstvoorspellingen niet al te serieus te nemen, kiezen Japanners er liever voor om hun handpalmen te laten fiksen voordat ze naar de waarzegster gaan. Zo hopen ze op een positievere voorspelling van wat hun te wachten staat in het leven, aldus Daily Mail.  
 

Een korte levenslijn

In Japan zijn ze nogal van de tradities en het bijgeloof en als de toekomst er niet rooskleurig voor je uitziet, dan ben je gedoemd voor het leven. Niet toeval of een speling van het lot, maar de lijnen in de palm van je hand vertellen je een hoop over hoe succesvol je in het leven zult zijn.
 
Voor ons gewone stervelingen is het moeilijk wijzer te worden van bijvoorbeeld onze levenslijn, maar voor de plaatselijke waarzegster is dit natuurlijk geen probleem. Handlezen wordt door de Japanse bevolking gezien als kunst en ze hebben daarom diep respect voor mensen die de toekomst kunnen voorspellen door middel van het lezen van hun handen.
 
Permanent getekend
Japanners zijn verslaafd aan informatie over het grote onbekende en een bezoekje aan een hocus pocus mevrouw is daar net zo normaal als een controle bij de tandarts. De trend is daar zelfs zo groot, dat mensen serieus naar een chirurg stappen als de lijnen in hun hand niet bevallen. Door een kleine ingreep waarbij met een elektrische scalpel een permanent litteken in hun hand wordt ?gegraveerd? hopen ze invloed te kunnen uitoefenen op wat de toekomst hen te bieden heeft.
  
De behandelingen zijn niet aan te slepen volgens de Japanse dr. Matsuoka. ?De ingreep zelf duurt niet lang, maar je moet op de juiste manier een incisie maken, want anders heelt de huid te goed en blijft er geen litteken achter.?
  
?Ik heb ooit voor een vrouw haar liefdeslijn verlengd en niet lang daarna liet ze me weten dat ze ging trouwen?, vertelt dr. Matsuoka verder. Ondanks dit kleine succesverhaal zijn handpalmlezers niet blij met dit opkomend fenomeen. Zij geloven dat als de toekomst je vertelt dat je gezondheid achteruit zal gaan, je zelf er iets aan moet doen door te sporten of goed te eten. Het langer maken van je gezondheidslijn zal daar niet bij helpen.
 


Placebo-effect

Dr. Yannis Alexandrides uit Londen zegt dat een dergelijke ingreep niet zonder slag of stoot gaat. Er kunnen complicaties ontstaan zoals een infectie of zelfs een beschadiging van de zenuwen. Niet voor de poes dus. ?Een handpalmoperatie verandert misschien veel voor je gevoel, maar in werkelijkheid maakt het helemaal niks uit. Je creëert er een soort placebo-effect mee. Als je gelooft dat het werkt, werk het.?
 
Wat vind jij van de operaties? Geloof jij dat de toekomst kan worden gelezen uit je hand of vind je het klinkklare onzin?