11 tips om fijner wakker te worden

Lichaam door Marleen_S
Moet jij je ook elke ochtend uit bed slepen, zelfs in de zomer? En staan je ogen na een liter koffie alsnog in de slaapstand? Wakker worden doen we niet graag, maar met deze tips maak je van elke ochtend een feestje!

 
Oké, ?hoera het is maandagochtend? zul je waarschijnlijk nooit in je lang zal ze leven roepen, maar met een paar simpele aanpassingen in je ochtendritueel wordt het uit bed komen een stuk makkelijker. Met deze tips stap jij voortaan met het beste been uit bed. Toedeledokie ochtendhumeur!
 
#1 Zet ?s avonds alvast alles klaar. De ontbijttafel, de kleren die je aan wilt doen en je tas. Hier ben je dan ?s ochtends geen tijd meer aan kwijt (lees: een kwartiertje langer slapen) en begin je de dag lekker georganiseerd.
 
#2 Als je toch je kleren klaarlegt, leg deze dan gelijk in de badkamer. Spring uit je bed direct onder een warme douche en je ga fris gewassen de deur uit.
 


#3

 Elk zichzelf respecterend elektronicamerk heeft tegenwoordig wel een soort wake-up light. Dat is een licht dat aanspringt op de tijd dat jij het wilt en die je op natuurlijke wijze wakker maakt. In plaats van een wekker word je gewekt door het licht en vooral in de winter is dat heel erg fijn.

#4 Een kabbelend beekje, kwetterende meeuwen, vogeltjes die zingen of andere geluiden uit de natuur. Je kan er heerlijk mee in slaap vallen, maar ermee wakker worden is net zo fijn! Stel je wekker zo in dat het geluid wat harder klinkt. Vooral in het begin moet je lichaam wennen aan dit geluid en je wilt je natuurlijk niet verslapen, omdat je de wekker niet hebt gehoord.
 
#5 Wat is er nou lekkerder dan je eens even helemaal van top tot teen uit te rekken? Gooi er een paar yogaposities tegenaan, zoals de kaars, en begin de dag met vijf minuutjes meditatie. Helemaal zen en soepel verschijn jij ?s ochtends op je werk. Zullen je collega?s vast heel blij mee zijn!
 
#6 Voor de lucky ladies onder ons die elke ochtend wakker worden met een hete vent in bed, is de remedie tegen moeilijk opstaan: ochtendseks! Spring bovenop ?m of laat hem jou al kussend wakker maken. Zet de wekker een halfuurtje eerder en opstaan is geen issue meer.
 
#7 Ooit als puber wilde je niet gewekt worden voordat de klok twaalf uur sloeg, dus werden er verduisterende gordijnen aangeschaft. Gooi ze weg en koop gordijnen of vitrage die het licht binnenlaten. Zo word je ?s ochtends gewekt door het licht. Veel fijner dan dat je wakker wordt in een donker hol en je je telkens opnieuw afvraagt of het überhaupt al dag is.
 


#8

 De geur van versgebakken brood als je langs de bakker loopt is onbetaalbaar. Stel je voor hoe het is als je ermee wakker wordt! Koop een broodbakmachine en ga lekker in de weer met allerlei recepten voor noten-, fruit- en maïsbrood. Naast dat het hartstikke gezond is, wil je nooit meer anders wakker worden dan met de geur van brood. Tip: even de avond ervoor de timer goed instellen!

#9 Een goed begin is het halve werk en lekker wakker worden begint met een goede nachtrust. Ga op tijd naar bed en kijk het halfuur voordat je gaat slapen echt geen tv meer. Lees in plaats daarvan een boek of neem een ontspannende douche.
 
#10 Koop een hond of kat en train het beest zo dat hij standaard om zeven uur ?s ochtends je gehele linkerwang aflikt omdat zijn bakje gevuld moet worden. Die grote puppyogen kun je niet weigeren en na een flinke knuffelsessie stap je met een tevreden huisdier heerlijk je bedje uit.
 
#11 Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken. Koop voor jezelf een lekker gezond ontbijtje, bijvoorbeeld deze, of trakteer jezelf op een goede koffiemachine zodat je kunt opstaan met een lekker bakkie versgezette koffie.   

En dan nog even dit...
Iedereen heeft natuurlijk zo zijn voorkeuren, maar hoe de schone slaapsters in onderstaand filmpje worden gewekt, wil je écht niet. En de prijs voor de beste vrienden gaat naar?.

fout in embed: media provider niet ondersteund

 
Hoe word jij 's ochtends het liefste wakker gemaakt?