How To: De perfecte zoen

Intiem door Marleen_S
De beruchte wasmachine, een natte hond of Stef Stinkadem: zoenen heb je in vele soorten en maten. Of je nou van een speelse bijt in je lip houdt of gaat voor teder en zacht, één zoen spant de kroon: De Perfecte Zoen!

 
Om je lippen bij af te likken: dat gevoel moet je krijgen als jouw geliefde zijn lippen langzaam van de jouwe lostrekt. Het moet smaken naar meer. En dat kan zelfs gebeuren tijdens een avondje los in de kroeg. Zolang je maar de ideale zoenpartner tot je beschikking hebt.


Algemene Zoenvoorwaarden

Natuurlijk is de ene kus de andere niet en heeft ieder zo zijn eigen voorkeuren. Maar hoe je het ook wendt of keert: de perfecte kus gaat gepaard met een goede voorbereiding. De magie van de liefde komt je - helaas - niet zo aanwaaien.

  1. Je weet wanneer de perfecte kus een feit is, als je zo opgaat in het moment, dat je tijdens het zoenen zelf ineens beseft dat je, ja, aan het zoenen bent. En als je even spiekt en ziet dat je lover zijn ogen gesloten heeft, weet je dat hij aan het genieten is. Zeker als ?ie af en toe met zijn ogen rolt van genot.
  2. Een verstandige meid is op alles voorbereid en daarom is een kus pas echt perfect als je niet uit je mond stinkt. En nee, ook een te heftige kauwgumwalm is niet aantrekkelijk. Zeker als je je kauwgom tijdens het zoenen inhoudt! Gewoon een neutrale smaak (wat peterselie kauwen doet wonderen) is het beste.
  3. Een beetje goede zoener is zelden passief. Als je wilt zoenen, ga ervoor en wacht niet zielig af in een hoekje. Mannen houden er wel van als de vrouw de controle neemt, dus wees niet bang en pak hem eens flink beet.
  4. Make him beg for more. En dat doe je door je af en toe een paar seconden in te houden. Laat hem even lucht happen en neem zelf de tijd om te verzinnen waarmee je hem gaat verrassen. Even op zijn onderlip bijten, een likje langs zijn mondhoeken of even aan zijn oorlel sabbelen.
  5. En voordat je ook maar denkt aan zoenen, kus hem niet direct. Geef hem eerst alleen kus op zijn wang (of net onder zijn oorlel). Wacht vervolgens totdat hij handtastelijk wordt en verleid hem met jouw kus.
  6. Pas op! Het volgende is alleen geschikt voor de echte passionista's onder ons: zuig op zijn bovenlip. Heel zachtjes, maar wel zo dat je lover het nét voelt. Opwinding gegarandeerd.
  7. Als je zoent gebruik je meer dan dertig gezichtsspieren. Een echte work out dus. En net zoals met sporten is ook bij het zoenen belangrijk een warming up en een cooling down te doen. Anders is de kus niet echt af.
Zoensoorten

Met zoenen kun je eindeloos variëren. Net zoals met seks zijn er honderden verschillende ?standjes?. Dit zijn de populairste.


Waterkus

Niet voor niets kwijlen we bij het zien van een knappe Zac Efron of Ryan Gosling die in de stromende regen hun geliefden zoenen. De regendruppels die over je gezicht vallen, beiden doorweekt: hét recept voor romantiek. Ook prima uit te voeren onder de douche!

Fruithapje
Met een snoepje, stukje fruit of iets anders zoets kun je lekker spelen. Stop iets in je mond en geef ?m over. De spelregels: je mag elkaars tong niet raken. Dit zorgt voor zoveel spanning dat jullie uiteindelijk niet meer te houden zijn. En tijdens een hete zomer, wordt het nog veel leuker met ijsblokjes.
 
Zuigzoen
Vroeger werd je er om uitgelachen als je met een dieppaarse plek in je nek rondliep. Nu is het de truc om een zuigzoen op wat intiemere (en dus niet zichtbare) plekken te plaatsen. Onder het randje van zijn boxer. Of op de binnenkant van zijn lies. Oe-la-la!

Ondersteboven
Ook wel De Spiderman genoemd. Voor als je echt even iets anders wilt. Ga bijvoorbeeld met je hoofd op zijn schoot liggen. Of hang net zoals onze superheld gewoon aan een trap in een donkere steeg.
 
Eskimo
Heel simpel: geen aanraking met de lippen, alleen een beetje neusje tikken. Vooral leuk als je er een spelletje van maakt: alles mag, behalve zoenen. De eerste die toegeeft, heeft verloren.

Vampierenbijt
De naam zegt het al: zoals een vampier het doet. Alleen dan zonder daadwerkelijk bloed uit iemands nek te zuigen. Gewoon zachtjes zuigen in de nek met een speelse bite
 
Wij krijgen het er helemaal warm van. Even de lipjes goed invetten en onze mondspieren trainen. Laat het zoenfeest beginnen!
 
Met welke zoen kan jouw lover je het beste verrassen?