De lekkerste gezonde snacks!

Eten door Miranda
Ondanks je goede voornemens om gezond te eten heb je een ontzettende trek in iets lekkers! Geen probleem, dat moet ook gewoon kunnen! Er zijn gelukkig ook een hoop gezonde en lekkere snacks die helemaal dieetproof zijn! 
 
1. Lijnzaadcrackers

Mijn nieuwste (heerlijke) uitvinding! Ze zijn supermakkelijk te maken, overheerlijk en niet te vergeten supergezond! Lijnzaad zit bomvol omega 3 vetten die ons lichaam heel goed kan gebruiken. Doe 2 el lijnzaad in een kommetje met 2 el water en laat dit heel even wellen. Strijk het mengsel uit op een bakpapiertje en stop de cracker in de oven. Ongeveer 5 minuutjes op 200 graden. Voel even of de cracker al knapperig is geworden en besmeer hem dan met bijvoorbeeld avocado, zalm, aardbeien of filet american. Je kunt ze in een luchtdichte doos bewaren om de volgende dag als lunch mee te nemen.

 
2. Bev
roren frambozen

Tegenwoordig kun je bevroren fruit kopen bij de supermarkt of je kan uiteraard zelf fruit invriezen. Mijn favoriet is frambozen. Ze zijn heerlijk zoet en het smaakt alsof je een frambozenijsje aan het eten bent! Vooral in de zomer is deze gezonde snack echt een aanrader.
 
3. Popcorn
Wat veel mensen zich niet realiseren is dat popcorn een gezonde snack is! Denk nou niet dat die megabak zoete popcorn uit de bioscoop gezond is, maar door de popcorn zelf te maken is popcorn een snack met maar weinig calorieën. Verwarm de maïs in een pan en voeg voor de smaak wat olijfolie en zout toe. Zo voorkom je dat de popcorn teveel zout, zoet of andere chemische stoffen bevat.
 
4. Palmsuikerchocolade
Oké, wie is er nou niet gek op chocolade?! Ik wel! Sterker nog, sinds ik geen suiker meer eet was ik naarstig op zoek naar een chocoladesoort die ik wél mag. Tenminste... een klein beetje dan. Ik heb een merk chocolade gevonden dat in plaats van geraffineerde suiker, palmsuiker gebruikt. Palmsuiker bevat meer vitaminen en mineralen dan geraffineerde suiker en wordt langzamer door je lichaam opgenomen. Dit houdt ook in dat palmsuiker je bloedsuikerspiegel minder laat stijgen, wat eigenlijk de truc is van gewichtsverlies! Dit merk heet La Red en is te koop bij natuurvoedingswinkels. Deze chocolade is superlekker, fairtrade, gezond en een absolute aanrader in onze maandelijkse probleemweek... 

 
5. Zelfgemaakte chips

Eén van mijn verslavingen was chips. Ik kon een hele zak naar binnen werken zonder me daarna vol of verzadigd te voelen, maar wat was het lekker! Sinds ik geen suikers meer eet moet ik ook mijn verslaving voor chips opgeven. Ik kan je vertellen... je mist er niks aan! Maar, overal is een gezonde variant van te maken, dus ook van chips. Het kost wat tijd, maar het resultaat mag er wezen! Schil de aardappels en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met olijfolie, zout en paprikapoeder.  Bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten (200 graden) goudbruin en knapperig! Deze chips is een stuk gezonder en net zo lekker!
 
We hoeven nu geen vrijdagavond meer door te komen zonder een lekkere snack op tafel. Voor deze snacks geldt natuurlijk wel: eet niet teveel! Het is een snack en geen maaltijd. Pak een klein schaaltje of stukje en stop de rest terug in de kast. Ook raad ik aan om één specifieke dag in de week te kiezen (zo is dit bij mij vrijdagavond.) waarop je kan genieten van een snack. Zo blijft het iets bijzonders en hoef je je niet schuldig te voelen!

Veel succes!

Lees ook de vorige artikelen van Miranda over gezond eten en afvallen!Miranda (22) is studente Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en voorziet ons van de laatste tips en trucs op het gebied van diëten en afvallen. Voordat Miranda aan haar opleiding begon geloofde ze alles wat op voedingsmiddelen gezet werd. Producten met light, gezond en zoveel procent minder vet waren in haar kast te vinden. Inmiddels weet ze wel beter en wil ze dit met jullie delen.

Naast haar opleiding voorziet zij gasten op verschillende feesten van drankjes en hapjes om wat extra bij te verdienen en is zij gek op shoppen, lekker (en gezond) eten en haar vriendinnen!