Vrouwen en ouderdomskwaaltjes: welke vinden we het ergst?

Lichaam door Kimberly

Ouderdom komt met gebreken, helaas. Want de toekomstige ouderdomskwaaltjes baren ons vrouwen zorgen. Elk anti-rimpelmiddeltje en hydratatiecrèmepje staat in het badkamerkastje, maar welk kwaaltje vinden wij vrouwen het ergst?
 
Eerlijk: heb jij een anti-ouderdomsmiddeltje in je badkamerkastje staan? We proberen toch massaal alle mogelijke remedies tegen ouderdom uit? Want een grijze coupe en kraaienpootjes doen niemand goed. Maar wat vinden wij nou het allerergst – qua uiterlijk – aan ouder worden? Volgens vele vrouwen zijn onze handen dé boosdoener. 

 
Handen spreken boekdelen
75% van de vrouwen beweert dat onze handen boekdelen spreken over onze leeftijd. Dat is meer dan de zorgen over grijze haren (60%) en rimpels (72%). Een grote meerderheid van de dames zegt dat ze niet alleen de hand schudden tijdens een ontmoeting, maar ook wel degelijk een blik werpen naar de hand om te kijken of-ie al ouderdomsverschijnselen vertoont, zo meldt DailyMail. 33% geeft zelfs aan zich onzeker te hebben gevoeld tijdens haar bruiloft omdat de dag onder andere in het teken stond van de ring, die gedragen wordt aan de hand. Oké, dit gaat wel heel ver... 


Bij Madonna zie je aan haar gezicht niet dat ze al wat jaartjes meegaat, wel aan haar handen. Dus dáárom draagt Madonna zo vaak handschoentjes...
 
Prioriteitenlijstje
Maar ondanks deze zorgen, staan onze handen niet bovenaan ons prioriteitenlijstje. Slechts de helft hydrateert haar handen regelmatig. Rosalind Chapman, de vrouw die het onderzoek leidde, zegt: “We hebben de neiging om ons meer te focussen op ons gezicht en onze haren, omdat dit het meest gezien wordt, maar ook de hand is zeker een lichaamsdeel dat veel wordt gezien. Vrouwen verzorgen hun handen – helaas – te weinig, waardoor ze de 'oude handen' pas opmerken als het eigenlijk te laat is.”

Over welk ouderdomskwaaltje maak jij je het meeste zorgen? Zijn dat ook jouw handen? En verzorg jij die regelmatig?