Nieuwsgierig naar kristallen? Deze vijf stenen zijn onmisbaar voor beginners

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Als je bezig bent met spiritualiteit heb je vast weleens van kristallen gehoord. Deze stenen hebben allemaal een ander effect en kunnen erg behulpzaam zijn voor jouw spirituele reis. Alleen bestaan er ontzettend veel verschillende soorten kristallen. Weet jij niet waar je moet beginnen? Kijk dan eerst naar deze vijf kristallen.

Lees ook: Rituelen om te doen tijdens volle maan

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een erg populaire steen, en met een goede reden. De steen staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde. De steen kan ingezet worden wanneer je wilt werken aan zelfacceptatie en zelfliefde. Rozenkwarts kan jou bijstaan in jouw persoonlijke groei. Daarnaast werkt de steen kalmerend en brengt het je in contact met jouw wensen en verlangens.

Amethist

De amethist is een paarse steen die jou kan helpen met loslaten. De steen biedt bescherming, werkt reinigend en helpt bij het vinden van inspiratie. De steen helpt jou bij het zien van wat echt belangrijk is. Door een amethist in jouw huis te leggen, houdt de steen de ruimte vrij van negatieve energie en straalt het warmte en positiviteit uit. Een amethist bij je dragen kan ook helpen om je te kalmeren en brengt een vredig gevoel met zich mee.

Groene aventurijn 

Een groene aventurijn brengt jou een gevoel van geluk, zelfverzekerdheid en moed. De steen geeft ons dat laatste duwtje dat we nodig hebben om actie te ondernemen en uit onze comfort zone te stappen. Draag deze groene steen daarom bij je terwijl je een spannende presentatie moet geven op school of op je werk voor dat extra beetje zelfverzekerdheid. Die vlinders in je buik die je krijgt van de zenuwen zullen verdwijnen en vervangen worden door motivatie om te knallen.

Bergkristal

Een bergkristal is een ideaal kristal om te combineren met andere stenen in je collectie. Het bergkristal dient als een versterker van het effect van jouw andere stenen. Daarnaast helpt het bij het krijgen van duidelijkheid en emotionele stabiliteit. Deze steen wordt vaak gebruikt als hulpmiddel bij manifestatie om meer duidelijkheid te krijgen over wat het precies is dat je wil bereiken.

Seleniet

Seleniet is de steen van puurheid en stabiliteit. Verder biedt het helderheid en helpt het bij het weghalen van blokkades in jouw spirituele reis. Seleniet helpt jou om in aanraking te komen met jouw intuïtie. De steen brengt jou rust in je hoofd, en is dus ideaal om neer te zetten in je kantoor. 

Lees ook: Dit is waarom je het best een Leeuw als vriendin kunt hebben