Rituelen om te doen tijdens volle maan

Psyche & spiritualiteit door Jordan

Misschien ben jij wel iemand die slecht slaapt door een volle maan, of een verandering in energie ervaart. Als de maan helemaal rond is, wordt dit gezien als een spiritueel en energetisch hoogtepunt. Hier zijn 12 manieren om deze krachtige energie te benutten en te gebruiken in je voordeel.

Lees ook: De invloed van de maanstanden op je mood

Manifesteren

Even een korte uitleg, want hoe zit het nou eigenlijk met de volle maan? Is het toeval of bijgeloof dat de maan invloed heeft op jou als mens? Er zijn studies uitgekomen waarbij wordt gezegd dat de volle maan inderdaad invloed heeft op bijvoorbeeld onze slaap. Toch blijft het twijfelachtig en is het per persoon verschillend. Als je wat spiritueler bent aangelegd heb je misschien zelf al door dat de dagen rondom de volle maan, de energie van de maan heel erg voelbaar is. Als je mediteert kan je afstemmen op de energie die de maan geeft. Je kunt deze energie inzetten om jouw intenties, dromen en verlangens kracht te geven. Manifesteren heet dat. In de volgende stappen leggen we je uit wat je kan doen om dit te stimuleren. Proberen kan nooit kwaad, toch?

Maanwater maken

Maanwater is water dat een tijd in het licht van de volle maan te zitten en de kracht van de maan zo op zich te nemen. Het kan voor een aantal dingen gebruikt worden, van drinken tot baden, en zelfs als water voor je kamerplanten. Dit is hoe je het 'maakt':

  • Vul een bak met water. Vers regenwater is het beste, maar uit de kraan is ook goed.
  • Zet de bak in direct maanlicht. Het maakt niet uit of dit binnen of buiten is.
  • Bedenk waar je dit maanwater voor wilt gebruiken, en spreek dit uit om het te bezegelen.
  • Laat het een nacht staan. In de ochtend is het klaar voor gebruik!

Laad je kristallen op

Als je into kristallen bent, zal je blij zijn te weten dat de volle maan je kristallen zuivert en weer oplaadt. Het enige wat je hoeft te doen is je kristallen in het maanlicht te leggen. Dit kan ook weer binnen of buiten. Leg je kristallen bij het maanwater, zo vang je twee vliegen in één klap.

Volle maancirkel

Volle maancirkels zijn een leuke en leerzame manier voor vrienden om samen te komen en te werken met de volle maan. Je kan zelf indelen wat je wilt doen op de avond van de volle maan. Het bestaat meestal uit het zetten van intenties, het opruimen van energie en het delen van ervaringen met elkaar.

Tarotkaart lezing

Omdat volle manen een krachtige tijd voor waarzeggerij is, kan je de energie gebruiken voor een tarotlezing. Je kunt zelf tarotkaarten kopen en een legging bij jezelf doen. Het internet staat vol met gidsen en uitleg. Of je kan dit op de dag van de volle maan door een professioneel iemand laten doen.

Neem een bad bij volle maan

Steek kaarsen aan die overeenkomen met de kleuren van het teken waarin de maan staat. Dit kan je doen door te kijken welke kleuren horen bij de sterrenbeelden. Dompel jezelf onder in het water, dit is een geweldige manier om een verbinding te maken met de energie van de maan.

Volle maan meditatie

Ga op zoek naar een voor jou fijne volle maan meditatie. Als je al wat langer mediteert kan je het ook zelf doen. Bedenk wat je dromen en intenties zijn en focus je hierop tijdens de meditatie. Ga ergens zitten waar het maanlicht zichtbaar is, en voel de stralen je lichaam vullen.

Loslaten

Zodra de volle maan haar hoogtepunt bereikt, begint ze weer af te nemen tot de nieuwe maan. Volle manen worden hierdoor ook vaak geassocieerd met loslaten van wat niet dient. Schrijf op wat je wilt loslaten. Neem de tijd om te visualiseren hoe het zal zijn als je deze dingen eenmaal loslaat. Als je voelt dat je er klaar voor bent, kan je het papier verbranden in het maanlicht. Sluit het ritueel af door de maan te bedanken voor haar hulp bij je bevrijding.

Dagboek

Hoewel je over alles kunt schrijven in een dagboek, kan je het schrijven bijzonder krachtig maken door de volle maan. Je kan nadenken over thema’s zoals loslaten en manifestatie. Je kan jezelf enkele vragen stellen zoals: Wat houdt me tegen om mijn beste leven te leiden? Hoe kan ik die dingen loslaten? En waar zou ik meer van willen in mijn leven en hoe kan ik dat krijgen?

Ga naar buiten

Wat is een betere manier dan genieten van de volle maan, dan door naar buiten te gaan. Het verbind je met de natuur en de maan. Terwijl je een wandeling maakt kan je uiteraard ook andere rituelen erbij betrekken. Doe bijvoorbeeld een meditatie of het ritueel loslaten.

Adem visualisatie

Met ademhalingstechnieken kan je de kracht van de maan koppelen aan een visualisatie. Hier is hoe je het moet doen: begin met het visualiseren van de nieuwe maan. Als je inademt, visualiseer je de nieuwe maan langzaam verschijnend, naar steeds feller tot je de piek van je inademing hebt bereikt. Houd je adem vast en visualiseer de volle maan, en voel de energie je lichaam vullen. Als je uitademt, visualiseer je de maan die afneemt, en laat los wat je wilt loslaten. Herhaal dit zo vaak als je wilt.

Succes van maanrituelen

Volle manen kunnen een emotionele en intense tijd zijn. Als we begrijpen hoe we ermee kunnen werken, zijn we in staat om in harmonie met het ritme van de maan te leven en de kracht te benutten. Deze rituelen lijst kan je op weg helpen.

Lees ook: Katrina kreeg een enquête voor haar eerste date (en nu zijn ze samen!)