Zo haal jij het beste uit de laatste weken van 2021 volgens je sterrenbeeld

Psyche & spiritualiteit door Jordan

Het is bijna Kerstmis en dat betekent ook dat het jaar 2021 tot zijn einde komt. Per sterrenbeeld zijn er drie tarotkaarten getrokken, waar jij je op moet focussen voor het nieuwe jaar! Klaar om het jaar 2022 positief te beginnen? Lees snel wat de sterren in het verschiet hebben.

Lees ook: Dit zijn de leukste tattoo trends voor 2022

De tarotkaarten zijn gelegd door Kerry King en vervolgens verwerkt in een artikel voor Metro UK. King is al 25 jaar een waarzegster en voorspelt door middel van tarotkaarten de toekomst. 

Ram

Tarotkaarten: Drie Van Zwaarden, Het Oordeel, Pentakels Drie

Betekenis: Nieuwe loyaliteiten

Je zit knel tussen vrienden, prioriteiten, loyaliteiten of rollen in je leven. De concurrerende kaarten van de Drie Van Zwaarden en Pentakels Drie, laten zien dat je je verwaarloosd of zelfs misbruikt voelt op de ene plaats, en gewaardeerd en beloond op een andere. Dit zorgt ervoor dat je je tijd, energie en gevoelens anders wilt gaan investeren.

Je maakt je zorgen over de feestdagen en of je er wel voor iedereen bent zoals ze van je verwachten. Negeer deze gevoelens niet, omarm het en laat dit niet zo doorgaan. Luister naar je eigen gevoelens en handel naar wat jij wilt. Gebruik dit om je leven opnieuw in te richten, zodat jij nu de kans hebt om zelf gewaardeerd te voelen.

De kaart Het Oordeel laat zien dat dit een belangrijk keerpunt voor je is. Je voelt je ouder, wijzer en intelligenter. Dit gaat ook bepalen met wie en hoe jij je tijd wilt gaan doorbrengen. Je weet wat je wilt, waar je goed in bent, waar je gewaardeerd wordt, en je wilt nu geen tijd meer verspillen door je druk te maken over zaken die er niet toe doen.

Het leven is kort. Je bent hier om het mooiste uit je leven te halen, ga dit dan ook doen. Reflecteer deze kerst eens goed op wat jij nou echt wilt. Schrijf het op en ga ernaar leven. 2022 is het jaar om geen tijd meer te verspillen en echt te genieten van het leven.

Stier

Tarotkaarten: Bekers Zes, De Maan, Koningin Van Zwaarden

Betekenis: Nostalgie

De kaarten De Maan en Bekers Zes laten een grote, aangename en totaal onverwachte verrassing zien, die dit jaar vanuit je verleden je leven in komt. Het kan een nieuwe openbaring zijn over een gebeurtenis die je verkeerd begrepen hebt, en nu ontdek je wat er werkelijk is gebeurd. Het kan een oude vriend, minnaar of collega zijn voor wie je ooit veel genegenheid voelde. Het kan ook een rol of activiteit zijn die je ooit beoefende, maar die vervaagde.

Laat deze gelukkige reünie gewoon gebeuren. Sterker nog, bespoedig dit geluk door een tripje naar het verleden te nemen en te zien waar je blik naartoe wordt getrokken. Doe dit door te mediteren en te denken aan het verleden, zoek oude dagboeken of bekijk oude foto’s.

De Koningin Van Zwaarden laat zien dat het je op een of andere manier sterker zal laten voelen, maar dat uiteindelijk deze persoon/activiteit/openbaring niet lang in je leven zal blijven. Maar het zal wel een groot verschil maken en een rol spelen in het leren kennen van jezelf en het accepteren van het verleden. Het zal nuttig zijn, en misschien zelfs het beginpunt zijn voor blijvende veranderingen. Wacht af wie/wat er deze winter nog opduikt…

Tweelingen

Tarotkaarten: De Negen Bekers, Koningin Van Munten, Pentakels Vier

Betekenis: Pak uit!

Zet er een tandje bij, want je kan veel meer bereiken dan je jezelf voor mogelijk houdt tegen het einde van 2021. Ja, het jaar is nog niet voorbij!

Het is eigenlijk niets voor jou om achterover te leunen, maar toch doe je dat wel. Dit blijkt uit de aarzelende en weifelende Pentakels Vier kaart. Onderzoek je verlangens, en richt je op een verlangen die je hart sneller doet kloppen, maar buiten je bereik lijkt te liggen.

De Negen Bekers is een wensvervullingskaart, en je kunt deze gebruiken om op een droom die je wilt laten uitkomen, in te zetten. Het ligt echt binnen handbereik. Het enige wat je hoeft te doen is een moedige stap in de juiste richting te zetten. Het is iets waar je veel emoties bij voelt en iets wat je misschien zelfs hebt onderdrukt. Het geeft je het gevoel dat je het nooit zal behalen. 

De Koningin Van Munten onthult dat het gerelateerd kan zijn aan je gezondheid, rijkdom of huis. Kijk dus naar je baan, levensstijl en financiële ambities. Of wat deze dingen voor jou mogelijk zouden kunnen maken. Alles is zeker mogelijk, zeker iets wat je stiekem al hebt opgegeven. Zet al je kracht eronder en laat het gebeuren, want jij kan het!

Kreeft

Tarotkaarten: Koning Van Zwaarden, De Dood, Zwaarden Tien

Betekenis: Terugtrekken

Je bent hard (ondanks je empathische persoonlijkheid), vooral wanneer je het gevoel hebt dat er misbruik van je wordt gemaakt, of wanneer je kostbare en veeleisende energie verspilt.

De tarotkaarten Koning Van Zwaarden en Zwaarden Tien bundelen hun krachten om je krachtig te maken voor je nieuwe intenties. Het doel hiervan is, een eind maken aan iets waarvan je nu het gevoel krijgt dat het te moeilijk en slopend wordt om het voort te zetten.

Je bent eigenlijk boos, en staat te popelen om deze banden te verbreken en deze toxic aanwezigheid uit je leven te schrappen. Deze emoties worden versterkt door een inzicht die je hebt verkregen over wat er werkelijk aan de hand is. Je bent oneerlijk behandelt en zelfs gemanipuleerd. Genoeg is genoeg.

De Dood laat zien dat dit verbreken op vele manieren belangrijk voor je is. Vooral omdat het een einde van een vicieuze cirkel aangeeft. Dit einde geeft ruimte voor nieuwe en goede energie en mogelijkheden om nieuwe dingen in je leven te laten komen, wat ook zal gaan gebeuren.

Je hebt je op het verkeerde gericht, en deze verandering is noodzakelijk en zeer welkom. Als je deze rol, persoon of activiteit uit je leven schrapt, zal je een verandering voelen in je stemming en verwachtingen. Je gaat je veel beter voelen.

Leeuw

Tarotkaarten: Bekers Twee, De Geliefden, De Dwaas

Betekenis: Liefde hangt in de lucht

Als je single bent, voorspellen de kaarten dat je dit waarschijnlijk niet meer bent tegen het einde van de winter. Als je al verliefd bent, voorspellen de kaarten dat je relatie een boost zal krijgen in intimiteit, intensiteit en romantiek.

De kaarten De Geliefden en Bekers Twee, zijn veelbelovende liefdeskaarten. De kaarten laten zien dat je sterke gevoelens, passie en bewondering overal om je heen zal gaan voelen. Wie is het persoon van deze affecties op dit moment, richt al je charmes op hem of haar, want je bent onweerstaanbaar.

De Dwaas is de eerste kaart van de tarot, de patroonheilige van het nieuwe begin, en is een duidelijk voorteken dat deze golf van liefde en genegenheid een nieuw begin in je leven zal creëren. Misschien is het een nieuwe, prille relatie, of misschien is het een vernieuwing van je huidige relatie, of misschien wel een signaal dat je je relatie naar een nieuw niveau kan gaan brengen.

Wat wil je in de liefde? Wat is jouw visie op de liefde? Maak het waar, want het ligt dit seizoen binnen handbereik. Als je zelf helderheid hebt, zal je de juiste signalen uitstralen om hetgeen wat je wenst aan te trekken.

Maagd

Tarotkaarten: Stalen Schildknaap, Bekers Zeven, Pentakels Vijf

Betekenis: Analyse

Het is niet zozeer wat er gebeurt in het leven, maar hoe we reageren op wat er gebeurt. Dit bepaalt onze omstandigheden en vormt een groot deel van ons leven. De Pentakels Vijf betekent dat je deze winter de kans krijgt om deze theorie in praktijk te brengen, door een oude gebeurtenis die je tot nu toe als negatief en pijnlijk zag, te herdefiniëren.

Je zal geen nieuwe details of informatie ontvangen of ontdekken. Dit is gewoon puur een oefening in je verbeelding zoals de creatief-dekende kaart Bekers Zeven laat zien. Het gaat erom dat je terugkijkt en het verhaal opnieuw afspeelt in je hoofd, zodat je het grotere plaatje ziet. Je zal wijsheid, levenslessen, boodschappen en positieve lichtpuntjes ontdekken. Meestal merken we dat moeilijk tijden ons op een langere duur goed veranderen. Het bouwt karakter en helpt ons op weg naar een welvarend pad.

De Stalen Schildknaap betekent dat je misschien niet meteen de antwoorden vindt, dit kan een winter lang nadenken worden. Zie dit niet als iets ergs, het helpt je brein ontwikkelen en jezelf beter leren kennen. Blijf zoeken naar de lessen in nare gebeurtenissen en leer hiervan. Ontwikkel je zelfkennis en wordt een beter en geaard persoon. Dit zal ervoor zorgen dat je later niet meer zo snel gekwetst zal worden en beter met problemen om kan gaan. En vergeet niet, alles gebeurt met een reden.

Weegschaal

Tarotkaarten: De Toren, Ridder Van Toverstokken, Gerechtigheid

Betekenis: Zoek naar lichtpuntjes

Neem een stapje terug en wacht even af, en reageer ook niet te snel. De tarotkaart De Toren onthult dat er deze winter iets op gang zou kunnen komen, wat eerst zal zorgen voor een paar vraagtekens. Het zal onverwacht zijn, en niet helemaal positief en je reactie kan ook negatief zijn.

De Ridder Van Toverstokken voorspelt dat je jezelf op het probleem zal storten. Je gaat proberen het gelijk op te lossen, je daagt het uit of je gaat het juist onderdrukken. Doe dit niet, neem diep adem en wacht het af. Neem een stapje terug en laat het op je afkomen.  

De kaart Gerechtigheid onthult dat er sterke krachten aan het werk zijn, deze krachten proberen iets ingewikkelds en iets krachtigs te ontraadselen, en dit zal in jouw voordeel werken. Uiteindelijk zal dit allemaal goed uitpakken, maar zonder jouw inbreng en bemoeienis. Houd afstand en wacht. Het komt uiteindelijk wel goed, maak jezelf niet te druk.

Wat je deze winter ook als een negatieve gebeurtenis ervaart, het komt uiteindelijk uit op een enorm plezier die je zal ervaren. Vertrouw daarop en laat het gewoon gebeuren.

Schorpioen

Tarotkaarten: De Kluizenaar, De Acht Van Zwaarden, Aas Van Pentakels

Betekenis: Nieuw perspectief

De lockdown heeft een grote impact op je gemaakt. De Kluizenaar laat zien dat je je een beetje uit het leven hebt teruggetrokken, en de onderbreking hebt gebruikt om een balans terug te vinden in je leven, en wat er nog zou kunnen komen.

Dit is eigenlijk een heel goede pauze voor jou geweest, omdat je nog steeds emotioneel bezig bent met het verwerken van gebeurtenissen van 2020 en 2021. Wat al deze gebeurtenissen persoonlijk voor jou betekenen en hoe je je plannen gaat aanpassen naar een nieuwe realiteit.

De Aas Van Pentakels laat zien dat niets van de ene op de andere dag radicaal zal veranderen, maar dat je rustig een ander pad zal inslaan die je in een nieuwe richting brengt. Het komende jaar, 2022, zal voor jou anders zijn dat dat je je had voorgesteld. Maar het zal zich in een natuurlijk en rustig tempo ontvouwen.

De Acht Van Zwaarden onthult dat de drijvende kracht achter deze verandering gaat over het loslaten van zelf beperkende overtuigingen of gedragingen waarvan je nu inziet dat ze je alleen maar hebben tegengehouden. Je hebt jezelf naar beneden gehaald en je vertrouwen is beschadigd. Je wilt graag weer verder gaan met leven, en je ziet de zinloze manieren waarop je jezelf in het verleden in de weg hebt gezeten.

Dat nooit meer. Je voelt je ouder, wijzer en waardeert de kansen die voor je liggen meer dan ooit. Pluk de dag, en geniet van het leven.

Boogschutter

Tarotkaarten: De Ridder Van Zwaarden, Bekers Vijf, De Gehangene

Betekenis: Positief denken

Je energieke en zonnige buitenkant schaduwen een filosofische en verdrietige binnenkant. Niemand beseft wat er werkelijk aan de hand is. Maar de kaart Bekers Vijf verraadt dat je blijft hangen in een gebeurtenis in je verleden, die je pijn heeft gedaan.

Sommige emoties blijven plakken, zoals verdriet, woede, schuld of schaamte. Deze gevoelens blijven je achtervolgen. De Gehangene onthult dat je gevoelens je blijven terugtrekken naar dit ongelukkige moment, en dit houd je tegen.

Je moet nu gaan inzien dat dit gebeurd is en in je verleden hoort, het kan je geen pijn meer doen. Je blijft pulken aan een korstje dat moet gaan helen. Geef het lucht en laat het genezen. De Ridder Van Zwaarden is als een schop onder je kont, die je vertelt te stoppen met hangen in het verleden en vooruit te kijken.

Wees je eigen leermeester, raadgever en beste vriend en luister naar je eigen advies, wat jezelf aan een ander zou geven. Het is simpel, je hebt deze gebeurtenis overleefd en het heeft je sterker gemaakt. Het kan je geen pijn meer doen.

Je wordt geliefd en gewaardeerd door velen, voel je getroost en wordt vredig in het heden. Stop met achterom kijken en kijk vooruit. Sta positief in het leven en het nieuwe jaar zal helder en mooi voor je zijn. Laat alle pijn achter in 2021.

Steenbok

Tarotkaarten: Kelken Koningin, Ridder Van Kelken, Aas Van Toverstokken

Betekenis: Connectie

In de kaarten staat dat er iemand verliefd op je is, en waarom ook niet? Je bent tenslotte een van de meest sexy, verleidelijke en begeerde tekens van de dierenriem.

De Aas Van Toverstokken laat zien dat er nieuwe interesses zullen ontstaan. Dit kan een nieuwe romance betekenen. Maar het kan ook een diepe vriendschap of nieuwe vriendschap betekenen. (Maak je dus geen zorgen als je al gelukkig verliefd bent).

De Ridder- en Koningin Van Kelken laten zien dat dit een ontmoeting is van geest en ziel. Een hartstochtelijke verbinding, onmiddellijke vonk een echte soulmate. Hoe het zich ook manifesteert, volg je intuïtie. Dit persoon is bedoeld om in je leven te zijn, en kan een levenslange partner en vertrouweling worden.

Investeer in iemand tot wie je je aangetrokken voelt. Laat deze winter het seizoen zijn waarin je nieuwe vertrouwende gevoelens gaat ontwikkelen.

Waterman

Tarotkaarten: De Wereld, De Zeven Van Zwaarden, Aas Van Bekers

Betekenis: Geheime missie

Een geheime missie krijgt vorm. De Zeven Van Zwaarden onthult dat je één prioriteit hebt gesteld in je leven. Je wilt niet dat anderen zich hiermee bemoeien of hun mening geven. Je houdt ervan om alleen te zijn en ook alleen je pad te volgen.

De Aas Van Bekers laat zien dat dit iets nieuws en opkomend is, en het heeft je passie aangewakkerd. Je bent gevoeliger dan mensen beseffen, en juist daarom verberg je dingen die belangrijk voor je zijn.

Deze geheime missie kan een rol zijn, een relatie, een baan of een verlangen om iets ‘ter wereld’ te brengen. Het heeft potentie om je waardering voor het leven opnieuw te bevestigen.

Tarotkaart De Wereld is een goed voorteken dat je gelijk hebt. Als laatste kaart van tarot, herrinert ze ons eraan dat niets eeuwig duurt. Dingen beginnen en dingen eindigen.

We moeten voortdurend nieuwe zaden zaaien, om deze later weer te oogsten. Dat is wat je geheime missie inhoudt. Je bent je geluk voor 2022 aan het veilig stellen door iets nieuws te planten voor de toekomst. Hiervan ga je uiteindelijk genieten als het tot bloei komt.

Vissen

Tarotkaarten: De Zes Van Zwaarden, De Duivel, Pentakels Acht

Betekenis: Uitbreken

Deze kaartcombinatie doet denken aan een ideaal seizoen. Het staat voor goede voornemens en het doorbreken van slechte gewoontes waar je genoeg van hebt. De sterren staan op één lijn om je de kracht, het verlangen en de veerkracht te geven om een verandering ten goede te forceren. Ga aan de slag. Laat dit achter je in 2021, zodat je in 2022 bevrijd kan worden van negativiteit.

De Duivel is de kaart van verleiding, de weg van de minste weerstand en zelf beperkende gewoontes. De Pentakels Acht is een hardwerkende en vastberaden energie, die laat zien dat je deze winter de kracht en vastberadenheid hebt om deze weg van negativiteit te weerstaan. Het gaat zorgen voor een blijvende verandering in je leven. Neem het op tegen je slechtse ik! Doorbreek het slechte patroon.

De Zes Van Zwaarden onthult dat, als je het nu doet, je succes zult hebben. Dit is een overwinningskaart, en belooft dat het leven beter zal gaan worden als je dit patroon kan doorbreken. Waar wacht je nog op?

 

Lees ook: Welke Y2K trend je moet proberen volgens je sterrenbeeld