Deze sterrenbeelden gaan het meest spannende liefdesleven hebben in 2023

Single & daten door Maya Luz

We zijn weer een nieuw jaar in gegaan! Dat betekent dat er ons weer een hoop te wachten staat op het gebied van astrologie. De planeten bewegen lekker door en dat gaat in 2023 weer invloed hebben op ons leven, ook op ons liefdesleven. Een aantal sterrenbeelden gaan daar dit jaar het meeste van merken! Deze sterrenbeelden gaan het meest spannende liefdes leven hebben in 2023.

Lees ook: Lange relatie saai? Met deze originele dates verras jij je partner

Leeuw

Voor Leeuwen wordt 2023 zeker een interessant jaar op liefdesgebied. In het begin van het jaar staat Venus, de planeet van de liefde, in het sterrenbeeld Waterman. Dit nieuwe jaar staat voor jou in het teken van nieuwe dingen, waaronder ook een nieuwe relatie. Als je al een relatie hebt, kan dit ook betekenen dat jullie relatie een nieuwe weg inslaat. Jouw liefdesleven gaat het meest veranderen in de zomer. Dan staat Venus namelijk in jouw sterrenbeeld. In deze periode ben je veel met jezelf bezig. Je past je uiterlijk misschien aan en staat even goed stil bij wat jij nou echt zoekt in een partner. Aan het einde van het jaar zul je hierdoor een stuk steviger in je schoenen staan als het op de liefde aankomt.

Waterman

De liefde gaat een grote rol spelen in jouw leven in 2023. In het begin van het jaar krijg je de mogelijkheid om op jezelf te focussen, Venus staat dan in jouw sterrenbeeld. In de lente krijg jij de drive om achter de dingen aan te gaan die jij graag wil. Wanneer Venus in Leeuw komt in de zomer, worden jouw relaties getest. Gebruik deze periode om jouw verwachtingen en grenzen te communiceren. Aan het einde van het jaar zul je merken dat je jezelf en je partner een stuk beter kent. Dit komt doordat jij dit jaar veel tijd hebt besteed aan persoonlijke groei, of hebt gewerkt aan je huidige relatie.

Ram

Voor Rammen gaat er zeker iets veranderen in de liefde dit jaar. Rammen gaan dit jaar leren om meer van zichzelf te houden. In 2022 hebben jullie veel tijd besteed aan het vinden van je eigen verwachtingen in een relatie, in 2023 ga je deze in de praktijk gebruiken om nieuwe connecties te vormen. In de zomer ga je veel nieuwe mensen ontmoeten en zul je waarschijnlijk veel aan het flirten zijn. Zodra Venus in retrograde gaat, kun je een stapje achteruit doen. In deze periode kun je kijken naar waar jij nou echt gelukkig van wordt. Hoe meer je van jezelf gaat houden, hoe aantrekkelijker andere mensen je gaan vinden.

Weegschaal

Ook voor Weegschalen gaan er dingen veranderen, maar niet op een drastische manier. Aan het begin van het jaar krijg je steeds meer interesse in nieuwe connecties en passie. In de zomer krijg je de mogelijkheid om een nieuwe connectie te maken via je vriendenkring. Venus is in retrograde in deze periode, waardoor het misschien wat langer duurt om de potentie te zien in deze connectie. 2023 wordt een jaar vol mogelijkheden en kansen voor Weegschalen, het is alleen aan jou om ze te zien en actie te ondernemen.

Stier

Dit jaar komt er een einde aan het eclipsseizoen in jouw sterrenbeeld. Dit brengt voor jou ook een einde met zich mee. Dit kan het einde van een relatie zijn, of een einde van het leven zoals het eerst was. In de zomer ga je belangrijke keuzes maken, alleen of samen met een partner. Denk groot, trouwen, samenwonen, kinderen, het kan allemaal. Wees niet bang om rustig aan te doen, zeker tijdens de Venus retrograde. Grote beslissingen moeten niet overhaast gemaakt worden. Schorpioenen seizoen is de perfecte tijd om lekker op elkaar te focussen, of om een nieuwe connectie te maken als je single bent. Als je iets van 2022 hebt geleerd, weet je nu dat je klaar bent voor de volgende stap.

Lees ook: Pas op: dit zijn de dealbreakers van jouw love language