Dit zijn de grootste boekenwurmen onder de sterrenbeelden

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Lezen, voor sommige mensen is het een hobby, anderen vermijden het liever. Lekker onder een dekentje zitten met een goed boek en een kopje thee, dat is voor sommige sterrenbeelden de perfecte manier om hun vrije tijd te besteden. Ze kunnen helemaal opgaan in de verhalen en de personages en compleet de tijd vergeten. Dit zijn de grootste boekenwurmen onder de sterrenbeelden.

Lees ook: Dit biertje past bij jou op basis van je sterrenbeeld

Maagd

Maagden zijn van nature erg nieuwsgierige types. Ze genieten ervan om nieuwe dingen te leren en daarom zitten ze 24/7 met hun neus in de boeken. Ze willen het liefste alles weten wat er te weten valt. Maagden lezen dan ook het liefst boeken waar ze iets van kunnen leren, zowel op professioneel gebied als op het gebied van lifestyle. Ze willen dolgraag leren hoe ze hun lifestyle kunnen verbeteren en laten zich inspireren door boeken.

Steenbok

De intelligente Steenbok is altijd op zoek naar manieren om hun kennis te verbreden. Lezen is voor hen een goede manier om nieuwe dingen te leren, hierin lijken ze enorm op Maagden. Steenbokken zijn er gedisciplineerd en verantwoordelijk. Ze stellen dan ook doelen voor zichzelf op als het op lezen aankomt en hier gaan ze zorgvuldig mee om. Steenbokken lezen niet voor hun plezier, want waar halen ze de tijd vandaan?

Tweelingen

Tweelingen wordt beheerst door de planeet Mercurius, de planeet van de communicatie. Dit verklaart waarom dit sterrenbeeld zo kan genieten van lezen. Dit sterrenbeeld leest boeken voor hun plezier, maar ook om nieuwe dingen van te leren. Ze vinden het namelijk ontzettend leuk om zich in nieuwe onderwerpen te verdiepen. Hun brein gaat tijdens het lezen volop werken en dit resulteert in een overvloed aan creatieve ideeën. Naast lezen zijn Tweelingen ook dol op kletsen. Een boekenclub is dan ook de perfecte activiteit om aan deel te nemen voor dit sterrenbeeld. Als ze een goed boek hebben gelezen moeten ze hier met anderen over praten.

Vissen

Vissen zijn de meest dromerige mensen onder de sterrenbeelden. In hun eigen verbeelding hebben ze al een droomwereld opgebouwd, maar ze vinden het ook ontzettend leuk om zich te verdiepen in de droomwereld die iemand anders heeft gemaakt. Ze houden van romantische boeken of fantasie. Ze zijn dol op wegzwijmelen bij cliché rom coms en liggen met hun benen te trappelen wanneer de twee hoofdpersonages dan eindelijk verliefd op elkaar worden. Na het lezen van een goed boek blijven ze nog tot lang erna dagdromen over de romantische scènes.

Lees ook: ‘Glimmers’ zijn het tegenovergestelde van triggers: dit moet je erover weten