Er zijn momenteel zes planeten in retrograde, zo overleef je het

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

We kennen allemaal wel het concept van een Mercury Retrograde. Voor de meiden die geïnteresseerd zijn in astrologie gaat er bij die woorden al een alarmbel af waarschijnlijk. Alle planeten kunnen in retrograde gaan en momenteel zijn vrijwel alle planeten in retrograde (behalve Venus, die hebben we al overleefd). Zo overleef je de rest van deze heftige retrograde periode.

Lees ook: Dit zijn de zeven soorten rust die je nodig hebt om op te laden

Mercurius: 24 augustus tot en met 16 september

Mercurius retrograde is gelukkig bijna voorbij. Deze retrograde heeft invloed op onze communicatie, technologie en reizen. Heb je de laatste tijd veel problemen met je laptop of telefoon? Mercurius heeft daar misschien iets mee te maken. Voor de rest van deze retrograde is het belangrijk om goed stil te staan bij al je communicatie. Miscommunicaties komen namelijk veel voor in deze periodes. Oh en sla al je documenten even extra goed op!

Pluto: 11 mei tot en met 22 oktober

Pluto blijft nogal lang in retrograde, maar deze retrograde is eigenlijk helemaal niet negatief. Deze periode kun je juist gebruiken voor zelfreflectie en het stellen van nieuwe prioriteiten. Laat het gaspedaal even los en focus je op wat je echt graag wil doen in het leven. Je leeft je leven tenslotte voor jezelf. Ieder sterrenbeeld wordt beïnvloed door deze retrograde.

Saturnus: 18 juni tot en met 4 november

Saturnus is momenteel retrograde in het sterrenbeeld Vissen. Dit is een tijd die jou aanmoedigt om een spirituele evaluatie uit te voeren. Self care staat hier centraal. Laat negatieve gedachtes los en focus je op wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn. Deze retrograde heeft de meeste invloed op Vissen en Steenbokken.

Neptunus: 1 juli tot en met 6 december

Ook Neptunus is retrograde in Vissen. Deze retrograde heeft voornamelijk invloed op onze intuïtie, maar dit gebeurt alleen als je hier open voor staat. Deze periode is goed voor healing en mindfulness. Probeer open te staan voor nieuwe inzichten. Dit is een goede tijd om creatief bezig te zijn.

Jupiter: 5 september tot en met 31 december

Jupiter blijft de rest van het jaar retrograde in het sterrenbeeld Stier. Deze retrograde moedigt je aan om aan je eigenwaarde te werken. Gebruik deze tijd om te reflecteren op de waarden die belangrijk zijn voor jou. Stel doelen voor jezelf op en zet kleine stapjes om deze te behalen. Vooral Stier en Boogschutter zullen de effecten van deze retrograde voelen.

Uranus: 29 augustus tot en met 27 januari

Tot slot is ook Uruanus in retrograde in Stier. Dit is een periode van bevrijding. Breek los uit je gebruikelijke routine en omarm veranderingen. Laat de dingen die jouw leven niet verbeteren achterwegen en omarm wat juist wel nuttig is. Alle sterrenbeelden voelen de invloed van deze retrograde.

Lees ook: Dit zijn de verrassende voordelen van een dagboek bijhouden