Say what? Dromen over vissen hebben een wel heel verrassende betekenis

Psyche & spiritualiteit door Jennifer

We dromen over de gekste dingen. Soms gaan dromen ook van hot naar her. Dan ben je het ene moment op je oude basisschool en sta je het volgende moment buiten naast een vijver met vissen. Huh? Over dromen over vissen gesproken: wat zit hier eigenlijk achter? Nou, blijkbaar heel veel en de betekenis is ook echt verrassend.

Lees ook: 3 technieken om je dromen onder controle te houden

Vissen: spiritueel symbool

Dromen over vissen lijkt misschien iets geks, maar dat valt mee. Vissen zijn namelijk een erg spiritueel en religieus symbool. Het is dus niet raar, dat vissen gekoppeld worden aan je onderbewustzijn. Dromen over vissen komen regelmatig voor en dat is niet zomaar. Een droom over vissen vertelt je soms hele belangrijke dingen.

Dromen over vissen: dit betekent het

Dromen over vissen hebben inderdaad wel meerdere betekenissen. Achter zo’n droom zit niet één bepaalde betekenis. Het ligt ook eraan in wat voor context jouw droomvis zich bevindt. Dit zijn de meest voorkomende betekenissen van dromen over vissen:

1. Dromen over een vis als huisdier

Wanneer je droomt dat de vis jouw huisdier is, symboliseert het een bepaalde verantwoordelijkheid. Stel je voor dat de vis sterft in je droom. Dit betekent dan mogelijk dat je iets niet goed aanpakt, zoals bijvoorbeeld een project.

2. Dromen dat je aan het vissen bent

Ben je aan het vissen in je droom? Dan probeer je iets binnen te hengelen. Niet alleen in de droom, maar ook in je leven. Dat kan een nieuwe partner zijn, maar ook een nieuwe baan of een positieve eigenschap. Misschien wil je graag meer discipline creëren.

3. Dromen over een gevaarlijke vis

Dromen over vissen zijn heus niet altijd fijne dromen. Het kan ook een nachtmerrie zijn, waarin een gevaarlijke vis voorkomt. Oh no! Grote kans dat iemand in je privéleven kritiek heeft op jou. Hoe gevaarlijker de vis in je dromen is, hoe meer je de kritiek toelaat. Pas op!

4. Dromen over een groep vissen

Misschien droomde je laatst heel vredig over een groep vissen in de zee. Zo’n groep vissen noem je ook wel een school en dat past weer bij de betekenis van deze droom. Je zit namelijk in een leerproces. Je leert jezelf loslaten en dat je gewoon over geeft aan het leven. Go with the flow.

5. Dromen over een vis op het droge

Het is een nachtmerrie voor de vis, maar er bestaan ook dromen over vissen op het droge. Arme vis, maar ook wel arme jij. Als je dit droomt, voel je je waarschijnlijk ook niet helemaal in je element. Net als de vis spartel jij mogelijk ook in het leven. Is het niet tijd voor een bepaalde verandering?

6. Dromen over vissen in het water

Tot slot de meest verrassende betekenis van dromen over vissen. In dit geval gaat het over dromen over vissen in het water. Misschien kijk je simpelweg toe, hoe vissen in een vijver zwemmen. Nou, mogelijk ben je dan zwanger, óf je probeert dit te worden. Ja ja, de vis staat nu namelijk voor de foetus, waarbij het water de baarmoeder is. Ontdek je de volgende ochtend dat geen van beide op jou slaat? No worries, het zou ook kunnen slaan op iets creatiefs, waarmee je bezig bent.

Lees ook: Dit is waarom je soms je dromen niet herinnert