Dromen verklaren

Psyche & spiritualiteit door Vera
We dromen iedere nacht wel een keer. Sommige dromen onthoud je, andere niet. Het komt voor dat bepaalde dromen steeds blijven terugkomen, maar waarom? En wat betekenen ze precies?

 
Het leven in deze maatschappij wordt steeds drukker en drukker: je ontdekt nieuwe dingen en daarbij heb je ook nog je kinderen, je liefdesleven en je werk. Je hebt het zo druk dat je hoofd bijna niet meer stilstaat. Ook wanneer je je rust probeert te pakken, dus wanneer je slaapt, staat je hoofd niet stil. Met als resultaat: je gaat dromen. Ze.nl verklaart de dromen die het meest voorkomen voor je. Bijvoorbeeld de droom waarin?
 
? je tanden uit je mond vallen
 
Dromen waarin je tanden uit je mond vallen komen heel vaak en veel voor. Zulke dromen voelen meestal horrorachtig en eng aan en laten een blijvend beeld achter wat je goed kunt herinneren. Deze droom valt op meerdere manieren uit te leggen. Tanden worden gebruikt om mee te bijten en kauwen. Tanden staan dus voor kracht. Het verlies hiervan kan staan voor een gevoel van krachteloosheid. Misschien ervaar je op dit moment moeilijkheden qua gebrek aan zelfvertrouwen of het verwoorden van je bedoelingen. Deze droom geeft aan dat je moet geloven dat jouw mening er wel degelijk toe doet.

 
? je valt
 
Bijna iedereen heeft weleens een droom gehad waarin hij of zij valt. Deze droom heeft te maken met bepaalde onzekerheden en angsten. Je voelt je op dat moment overweldigd door iets uit het leven en je zal het gevoel hebben dat je dat even niet in de hand hebt. Dit kan slaan op je werk of op je relatie.
 
? je je in het water bevindt
 
Water is een van de krachtigste droomsymbolen. Als je droomt over water, symboliseert dit je gevoel en je emoties. Als het water in je droom kalm en helder is, dan ben je goed in balans. Als het water spettert, staat dat symbool voor vernieuwing of om jezelf expressiever uit te drukken. Kokend water suggereert emotionele onrust en vies of modderig water betekent veel negatieve emoties in je leven.
 
? je doodgaat
 
Dromen over de dood komt bij iedereen wel voor. Als je droomt dat je doodgaat kan dit betekenen dat je een grote overgangsfase in je leven hebt. Ook kan het duiden op het ontkomen aan verplichtingen.

 
? je wordt achtervolgd
 
Een droom waarin je achtervolgd wordt, duidt op angsten in het dagelijks leven. Denk hierbij aan stress, boosheid, jaloezie of angst. Wegrennen in een droom is een instinctieve reactie wanneer er gevaar dreigt. Je rent dus weg voor iemand en verstopt je in die droom. Vraag jezelf eens af wie diegene is die je achtervolgt. Zo krijg je inzicht op de bron van stress of angst in je leven!
 
? je je haar verliest
 
Dromen over haar duidt op sensualiteit, ijdelheid en gezondheid. Als je droomt over dat je je haar knipt of afscheert kan dit betekenen dat je de manier waarop je denkt verandert. Je gooit ongewenste gedachtes en gewoontes in je droom de deur uit.
 
? je van de trap valt
 
Dromen waarin je van de trap afvalt komen heel erg vaak voor bij mensen. Deze droom heeft te maken met haat en jaloezie. Bedenk dus goed waar dit vandaan kan komen. Ben je bijvoorbeeld jaloers op iemand van werk? Je studie? Je familie?
 
Wat is jouw meest voorkomende droom?