Omgaan met kritiek

Psyche & spiritualiteit door Madelon
Kritiek te verduren krijgen is nooit leuk. Maar je kunt kritiek ook zien als negatieve feedback waar je iets mee kan, zeker op je werk! Ook van negatieve feedback kun je namelijk veel leren. Maar hoe ga je hier nou het best mee om?

Op je werk is het enorm belangrijk om jezelf te blijven verbeteren, zeker als je graag een stapje hoger op de carrièreladder wilt komen. Kritiek en feedback kunnen je hierbij helpen. Zie negatief commentaar op je werk dan ook niet als een belediging, zie het als een kans! Je kunt er namelijk wat mee: gebruik het om je werk en jezelf te verbeteren. Maar wanneer je dit weet is negatieve feedback soms alsnog moeilijk te incasseren, dus hoe kun je hier nou precies het beste mee omgaan?


1)    Realiseer je dat niemand het leuk vindt om negatief commentaar te verduren te krijgen. Niemand houdt van kritiek, maar soms is het nodig. Zonder kritiek weet niemand waar hij of zij aan toe is. Zie het als een leermoment, als de meest leerzame preek die je ooit gehad hebt. Het is niet gemeen bedoeld, juist opbouwend.

2)    Van wie kwam de feedback? Kwam het van je collega?s? Dan is het aan jou of je er iets mee wilt doen, of dat je het wil laten zitten. Als het je leidinggevende betreft, is luisteren hoogstwaarschijnlijk de beste optie.

3)    De slechtste reactie op negatieve feedback is een emotioneel excuus: ?Ja maar, ik dacht dat...? Wat beter is, is luisteren naar de feedback en reageren met ?Je hebt gelijk, ik ga erover nadenken?, of ?Hoe kan ik mezelf verbeteren?? Wees niet bang om de uitdaging met jezelf aan te gaan!


4)    Was de feedback onredelijk of misschien zelfs aggressief van aard? Reageer dan te allen tijde beleefd - houd de eer aan jezelf! Geef aan dat je open staat voor alle kritiek om jezelf of je werk te verbeteren, maar dat je ook je grenzen bewaakt. Als kritiek te persoonlijk wordt en over jezelf gaat in plaats van over het gedane werk, sta hier dan boven. Je bent op je werk om te werken, niet om een missverkiezing te winnen.

5)    Heb je iets gedaan met je feedback? Heb je ervan geleerd? Geef dit dan aan bij je baas en vraag om bevestiging. ?Je vroeg me om X te verbeteren en ik heb het nu Y aangepakt, heb ik het zo goed gedaan?? Als je aangeeft dat je leergierig bent en graag wilt weten of de feedback goed is aangekomen, laat het een goede indruk achter.

Kun jij goed tegen kritiek?