Dit betekent het als je verdwaald bent in je droom

Psyche & spiritualiteit door Jennifer

Een droom kan af en toe heel intens zijn, bijvoorbeeld wanneer je ineens de weg niet meer weet. Sta je daar helemaal alleen in je droom, misschien zelfs in je eentje in het donker. Help! Gelukkig ben je niet écht verdwaald, maar er is mogelijk wel iets anders aan de hand. Een droom over verdwaald zijn heeft verschillende betekenissen.

Lees ook: Dromen over vreemdgaan: wat zegt dat?

Dromen over verdwalen: wat betekent het?

De meest logische verklaring van een droom over verdwalen is, dat je inderdaad verdwaald bent in het leven. Dit klinkt heel vaag, maar het houdt in dat je je ergens niet veilig voelt of dat je overdonderd bent door iets. Let wel op welk moment van de dag het is in je droom. Is het avond of nacht? Dan voel je je waarschijnlijk kwetsbaar en ben je ergens bang voor. Speelt de droom zich overdag af? Dan voel je je mogelijk verloren in het dagelijkse leven.

Je bent op zoek naar iets

Het kan ook dat je in je droom op zoek was naar iets. Je liep in je droom met een plattegrond, maar kwam niet bij het eindpunt van je reis. Mogelijk ben je in het leven dan op een zinloze zoektocht naar iets. Je hebt namelijk het gevoel dat je hetgeen helemaal niet zal vinden. Daarnaast is het ook mogelijk dat je je momenteel alleen voelt.

Je leven is drastisch veranderd

Soms droom je weleens dat je door een gek landschap loopt. Wat als je in je droom verdwaalt in zo’n gebied of een onbekende stad? Nou, dat betekent dat je je oncomfortabel voelt in een bepaalde situatie. Grote kans dat je zo’n droom hebt, wanneer je bijvoorbeeld net van baan bent geswitcht of door een break-up gaat. De droom is een manier van je onderbewustzijn om met deze grote verandering om te gaan.

Je carrière is onduidelijk

Droomde je dat je verdwaald was en continu rondjes liep? Mogelijk doe je dit dan ook in het echte leven. En vaak gaat het dan over je carrière. Je herhaalt de hele tijd een bepaald patroon, maar of dit het juiste patroon is? Waarschijnlijk niet. Je weet niet welke richting je nou echt op wilt. Tijd om daar eens goed over na te denken!

Je overweegt bepaalde keuzes

Als je in je droom verdwaald bent in bijvoorbeeld een doolhof, dan denk je mogelijk na over bepaalde keuzes. Misschien zijn het wel opties voor een eventuele carrièreswitch. Dit is overigens alleen het geval, wanneer je je speels voelt in de droom. Ben je in je droom verdwaald en voel je je angstig en confused? Dan weet je nog niet hoe je verder moet met een bepaalde situatie.

Je zit vast in een relatie

Dat je droomt over verdwaald zijn, kan ook betekenen dat je vastzit in een relatie. Of misschien ben je er al uit, maar weet je niet hoe je verder moet. Heb je vaker dezelfde soort droom? Probeer er dan achter te komen wat je dromen willen vertellen, desnoods met een therapeut. Mogelijk hebben de dromen een boodschap voor je en zolang je deze niet ontrafelt, blijf je erover dromen.

Je bent toe aan iets nieuws

Gelukkig heeft een droom over verdwalen niet altijd een negatieve lading. Soms probeert zo’n droom je ook gewoon iets fijns te vertellen. Stel je voor: je wandelt door Rome, waar je vervolgens verdwaalt. Grote kans dat je in het echte leven stiekem toe bent aan iets nieuws. Je verlangt naar een bepaalde vrijheid. Misschien is het tijd om je dagelijkse routine aan te passen of die ene solo citytrip te boeken!

Lees ook: Wat je verschillende dromen over je vrienden betekenen

Bron: Bustle