Vrouwen en hun slechte natuurlijke navigatiesysteem

Reizen door Sascha

Ja, ach. Je kunt niet overal goed in zijn. Dat jij overal later dan fashionably late arriveert als je weer eens verdwaald bent, dat weet iedereen inmiddels wel. Kunnen ze daar mooi rekening mee houden. Jij bent weer goed in andere dingen.

 
Shoppen gaat je niet altijd even goed af wanneer jij de winkel uitloopt en niet meer weet van welke kant je in godsnaam bent gekomen. Ook de relatie met Google Maps bestaat niet alleen uit liefde, maar ook zeker uit haat. Het geeft niet. Ieder zo zijn ding. De volgende dingen herkent alleen een vrouw met een extreem slecht natuurlijk navigatiesysteem.


Maar je hebt toch wel gehoord van Google Maps?

Jahaaa. Het is niet dat je onder een dikke, vette steen hebt geleefd en dat je nog nooit gehoord hebt van het fenomeen 'Google Maps'. Maar weet je hoe lastig het überhaupt is om te weten of je vanaf punt A rechts of links moet richting punt B. Dan moet je eerst gaan lopen voordat je er uiteindelijk achter komt of je ook daadwerkelijk de goede kant op gaat.
 
Sorry ik was verdwaald
Bij de meeste wordt het gebruikt als smoes wanneer je weer eens te laat bent. En door die vervelende mensen die 'verdwalen' altijd als smoes gebruiken, wordt die reden bij jou volledig ontkracht. In jouw geval, als vrouw met een slecht richtingsgevoel, is dit wel een oprecht excuus en nooit gelogen.
 
Accepteren
Je woont al minstens 20 jaar in hetzelfde dorp, en nog verdwaal je iedere dag weer opnieuw. Het geeft niet. Je hebt allang geaccepteerd dat je de weg nooit all by yourself zal vinden. En de mensen om je heen houden er tegenwoordig ook rekening mee door een half uurtje eerder te plannen dan dat ze er zelf zijn, helemaal speciaal voor jou.
 
Roadtrips, doe maar niet
Een roadtrip maken heeft nooit op jouw bucketlist gestaan. Niet omdat het je niet gaaf lijkt, maar omdat de kans groot is dat jij in Nederland al verdwaald bent en uiteindelijk niet eens het land uitkomt. Ook dit geeft niet. Genoeg andere leuke dingen die je kunt doen met een slecht richtingsgevoel.


Speurtocht

Vroeger eindigde een gezellige kinderspeurtocht op de feestjes van je beste vriendinnetjes in een ware hel. Wanneer iedereen goed op weg was en al bijna bij de eindstreep arriveerde, liep jij nog huilend en zielsalleen te strompelen door het bos. Zoveel bomen dat jij het bos niet eens meer kon zien. En al die bomen leken ook allemaal zo op elkaar.
 
Wat zei ze nou?
Aan het einde van de rit stap je toch maar over je trots heen en vraag je de weg aan iemand. “Ja dan moet je aan het eind van de weg rechts, dan bij de rotonde links, bij de derde boom rechts en bij de vierde lantaarnpaal weer naar links. Succes!” “Joe bedankt! Huh moet ik nou links of rechts?”
 
Lekker shoppen, dacht je
Je stapt een winkel binnen waar je vervolgens na vijf minuten weer buiten staat. Toch niet helemaal jouw ding. Maar van welke kant kwam je die winkel überhaupt binnen? Na een half uur lopen kom je erachter dat je al deze winkels al gezien hebt. Kun je dat hele eind weer terug.
 
Werkt jouw natuurlijke navigatiesysteem ook niet helemaal naar behoren?