Solo city trip als vrouw: hier moet je allemaal aan denken

Reizen door Anne-Fleur

Het is misschien helemaal uit je comfort zone, maar dat is juist wat het ook zo mooi maakt: op een solo city trip gaan als vrouw. Niet alleen is het super empowering, je leert jezelf én je omgeving nog eens heel goed kennen. Vind je alleen op reis gaan nogal spannend en weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen met het plannen van zo'n solo tripje? We've got you, want aan deze dingen moet je allemaal denken als je alleen op reis gaat. 

Lees ook: Alleen reizen als vrouw: dit zijn de leukste en veiligste bestemmingen

Hier moet je aan denken als je op solo city trip gaat als vrouw

Qua spullen en voorbereidingen kun je gewoon denken aan dezelfde dingen als wanneer je samen met iemand op vakantie gaat. Je hebt immers gewoon dezelfde dingen nodig, het enige verschil is, is dat je het nu zelf moet regelen. Toch is het goed om aan je planning wat extra aandacht aan te besteden, omdat je op plek van bestemming uiteindelijk alleen maar jezelf hebt. Een goede voorbereiding is namelijk echt key. Let op déze dingen, and you're good to go. 

Ga niet te ver en te lang weg

Als je van plan bent om tijdens je eerste trip zes weken in China te verblijven, dan zeggen we met alle liefde think again. Je kunt beter eerst even testen of je alleen reizen wel leuk vindt, zeker voor een eerste keer. Ga naar een leuke stad in Europa, zodat je in ieder geval nog een beetje dicht bij huis zit. Zo kun je makkelijker weer terug, mocht je het vreselijk vinden (gaan we niet van uit).

Neem de eerste dag van je reis rust

Een jetlag zul je in Europa niet hebben, maar toch is het goed dat je op de eerste dag een beetje rustig aan doet. Je bent misschien de hele dag al onderweg geweest en ook al heb je nog energie voor tien, onderschat je lichaam niet. Je kunt beter eerst rustig ergens een kopje koffie doen en de plek verkennen, dan meteen tien excursies gepland hebben staan. 

Neem geen waardevolle spullen mee (als je het niet nodig hebt)

Tenzij je op een mini work vacation gaat raden we aan om waardevolle spullen zoals laptops, tablets en andere dingen die je eigenlijk niet nodig hebt, gewoon thuis te laten. Je bent immers alleen en jij bent de enige die op jouw spullen gaat letten. 

Maak foto's van belangrijke documenten

Van alle documenten die je bij je hebt die belangrijk zijn, kun je het best een kopie of twee van maken. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren en het is altijd fijn als je dan gewoon je paspoort-kopie bij de hand hebt. 

via GIPHY

Slaap in hostels als je nieuwe mensen wil ontmoeten

Hostels zijn jouw go-to slaapplek als je graag nieuwe mensen wil ontmoeten. Zeker in een gezellige stad vind je veel mensen die precies hetzelfde doen als jij: op verkenning gaan op een nieuwe plek. Je kunt met een paar mensen uit je dorm wat gaan eten of je kunt samen een leuke stadstour doen. Hoe leuk is dat, een aantal nieuwe internationale vrienden?

Don't get drunk

Sorry, not sorry. Hoe leuk we uitgaan ook vinden, we moeten toch even voor moeder spelen. Do not get drunk in een stad waar je alleen op vakantie bent. Een paar drankjes drinken kan natuurlijk heus wel, maar ken je grenzen en don't cross them. Je moet uiteindelijk weer alleen terug naar je hotel of hostel en als je de weg niet goed kent... Bedank ons later maar.

Vertrouw altijd op je gut feeling

Zit je onderweg in een situatie en je onderbuikgevoel zegt dat je er weg moet? Luister er dan vooral naar. Je intuïtie heeft (bijna) altijd gelijk - en zeker in een vreemd land waar je in je eentje als vrouw rondloopt, kun je maar beter denken, better safe than sorry. 

Houd contact met je thuisfront

Kregen jouw naasten (en jijzelf) al de zenuwen van het feit dat je alleen de wereld wilde verkennen? Snappen we heel goed, women-being is het misschien nog wel een stukje enger. Houd daarom altijd contact met je thuisfront als je op reis bent. Zo kunnen zij met een gerust hart slapen en voel jij je wat minder alleen. 

Lees ook: Dit wil je: verblijven in een Finse mökki met een open haard en sauna