Dit mag je niet vergeten in je handbagage als je gaat vliegen

Reizen door Esra

Ga jij binnenkort op reis met het vliegtuig? Dan zijn er een aantal dingen die je niet mag vergeten om in je handbagage te stoppen. Deze essentials hebben wij voor je onder elkaar gezet. Lees dus snel verder en ga met een gerust gevoel de reis tegemoet.

ID/paspoort en belangrijke papieren

Het belangrijkste is natuurlijk dat je überhaupt het vliegtuig in mag. Hiervoor heb je een ID of paspoort, een boardingpass en de andere benodigde formulieren nodig. Controleer goed of je de juiste formulieren meeneemt en print ze eventueel ook uit. Daarbij is verstandig om te checken of het in jouw bestemmingsland nog verplicht is om een mondmasker te dragen. En neem ook de andere belangrijke papieren mee in de handbagage, denk aan je hotelreservering, zorgpas en contract van de huurauto. Zo ben je niet afhankelijk van je koffers, mochten deze kwijtraken.

Lees ook: Vliegangst? Deze tip zal je zeker helpen

Handcrème en lippenbalsem

Niets is zo irritant als droge handen en lippen, toch? Daarom is het verstandig om een tube handcrème en lippenbalsem aan jouw handbagage toe te voegen. Zorg wel dat er minder dan 100 milliliter in de tube zit, anders wordt het afgepakt door de security en heb je er alsnog niets aan.

Lege waterfles

Niet alleen is het erg duur om drinken te halen op het vliegveld, ook is de lucht in het vliegtuig nog eens gortdroog. Zorg dus dat je een lege waterfles meeneemt, vul deze zodra je door de security heen bent en zo heb je altijd genoeg te drinken bij je.

Eten

Net zoals drinken, is ook eten erg duur op het vliegveld. Neem daarom van huis wat te eten mee in een afsluitbaar bakje of zakje. Daarbij is het ook slim om eten mee te nemen om op te zuigen om zo eventueel de druk uit je oren weg te halen tijdens het vliegen.

Vochtige doekjes

Op het vliegveld of tijdens de vlucht is het niet continu mogelijk om je handen te wassen. Het is daarom slim om vochtige doekjes mee te nemen. Zo is het op elk moment mogelijk om jezelf of je handen even op te frissen.

Koptelefoon of oordopjes

Als je van plan bent om muziek te luisteren, een film of serie te kijken of je af te sluiten van je medepassagiers, dan is het slim om een koptelefoon of oordopjes mee te nemen in je handbagage.

Downloads, spelletjes en boeken

Om verveling tegen te gaan is het slim om van tevoren films, series en/of muziek te downloaden. Of als je meer van lezen houdt, dan is het leuker om een boek, tijdschrift of e-reader mee te nemen. Reis je met anderen? Dan is het ook leuk om wat kleine spellen mee te nemen. Zo ben je binnen no-time op je bestemming.

Mini deodorant

Niet alleen zorgt het reizen met het vliegtuig mogelijk voor stressvolle situaties, ook is het er vaak erg druk en warm. Zowel voor jezelf als voor omstanders is het daarom prettig om jezelf even op te frissen met deodorant. Let op: ook hiervoor geldt dat het flesje niet meer dan 100 milliliter mag bevatten.

Sjaal

Ter vervanging van een nekkussen, is het ook een optie om een sjaal mee te nemen. Het is mogelijk om deze op te vouwen en als kussen te gebruiken. En daarnaast is deze ook te gebruiken als deken, voor als je het koud hebt.

Slaapmasker

Ben je van plan om te gaan slapen of wil je je afsluiten van je medepassagiers? Neem dan een slaapmasker mee.

Een extra setje kleding

Een extra setje kleding is altijd handig om mee te nemen in je handbagage. Mochten jouw koffers kwijtraken, dan heb je in ieder geval iets te dragen tijdens de eerste dag. Of voor als je eten of drinken op je kleding laat vallen. Zo hoef je niet de hele reis met een vieze vlek op je kleding rond te lopen.

Medicatie

Maak jij gebruik van medicatie? Vergeet deze dan niet in jouw handbagage te stoppen. Misschien heb je het onderweg al nodig of in het geval dat de koffers kwijtraken, heb je je medicatie in ieder geval bij je.

Powerbank

Tijdens het reizen wil je niet zonder batterij komen te zitten. Neem daarom een powerbank mee. Mocht jouw mobiel nu leeg gaan, is deze gemakkelijk op te laden.

Breekbare elektronica

In het bagageruim gaan ze niet altijd even voorzichtig met de koffers om. Daarom is het slim om in ieder geval de breekbare elektronica mee te nemen in je handbagage. Denk bijvoorbeeld aan je laptop en camera.