Wat neem je mee als handbagage?

Reizen door Betty
Je reist met het vliegtuig, maar ziet de ellenlange wachtrijen bij de bagageband niet zo zitten. Dan is het slim om alleen handbagage mee te nemen. Welke regels zitten daar ook alweer aan vast? Ze.nl helpt je op weg!

1. De afmeting

Over de precieze afmetingen van je handbagage zijn de vliegtuigmaatschappijen het nog niet met elkaar eens. Doorgaans worden er echter wel grotendeels dezelfde regels gehanteerd. Als je ervoor zorgt dat je tas of koffer een maximale afmeting van 50x35x25 cm heeft, zit je meestal wel goed. Voor de precieze afmetingen van je toegestane handbagage kun je natuurlijk altijd op de website van je luchtvaartmaatschappij of op je ticket kijken.

2. Het gewicht
Bagage die je in wilt checken, mag meestal 20 kilo wegen. Maar voor handbagage gelden andere regels. De meeste maatschappijen hanteren een maximum gewicht van tussen de 5 en 12 kilo. Het kan dus per vliegtuigmaatschappij uitmaken hoeveel schoenen je in je koffertje kunt proppen. Ook hier geldt weer: op de website van jouw maatschappij, of op je ticket, kun je het precieze gewicht vinden.


3. Het aantal

Een koffertje vol met kleding én een tas met je daadwerkelijke 'handbagage' wordt door de meeste maatschappijen niet geaccepteerd. Houd er dus rekening mee dat je ook je ticket, portemonnee, een boek voor onderweg en dergelijke op een handige plek in je koffer plaatst. Overigens geldt dit (gelukkig) niet voor alle maatschappijen. Sommigen zijn dan wel weer zo aardig om bijvoorbeeld een laptoptas extra toe te staan. 

4. Verboden objecten
Het lijkt me niet nodig om te vermelden dat je geen steek- of vuurwapens het vliegtuig mee in mag nemen. Maar ook items die als dusdanig gezien kunnen worden (bijvoorbeeld een nagelvijl) zijn verboden. Laat je sprays trouwens ook maar thuis. Haarsprays en deodorantsprays mogen niet mee in de handbagage. 

5. Vloeistoffen
Als je op reis gaat wil je natuurlijk shampoo, gezichtscrème en andere beautyartikelen meenemen. Vloeistoffen mogen wel mee in de handbagage, maar daar zitten wel strenge regels aan verbonden. Ieder vloeibaar item mag maximaal 100 ml bevatten. Samen moeten de flesjes of potjes met vloeistof in een doorschijnend plastic zakje zitten en ze mogen niet meer dan 1 liter zijn.

Op zoek naar een goede koffer die toegestaan is als handbagage? Hieronder zie je een aantal geschikte exemplaren!

Als je goed voorbereid bent, is het prima te doen om alleen met handbagage te reizen. Het zal je, vooral als je van tevoren al zelf incheckt, enorm veel tijd besparen. Alvast een hele fijne reis!

Ben je op zoek naar een leuke reis? Kijk dan eens op D-reizen of boek een ticket op Cheaptickets.nl, pak je handbagage in en ga er lekker even uit!

Heb jij  weleens alleen met handbagage gereisd? En hoe is je dat vergaan?