Mannen versus vrouwen: de feiten over relaties

Relaties door Kristie
Er zijn veel dingen die we niet wisten over onszelf en de mannen. Gelukkig hebben we onderzoekers die ons dating- en relatiegedrag bekijken en analyseren. Lees hier de sappigste man/vrouw-feitjes!

Want wist je bijvoorbeeld...

... dat onderzoek aantoont dat mannen al na drie dates weten dat ze verliefd worden? Terwijl het bij vrouwen wel veertien dates lang kan duren...

... dat wij de voorkeur geven aan dertig tot veertig minuten voorspel, terwijl mannen dertig tot veertig seconden wel prima vinden?

... dat de grootste afknappers tijdens een date te laat komen, alleen over jezelf praten, overenthousiasme en praten over je ex zijn?


... dat gemiddelde daters zoenen op de tweede date?

... dat wanneer een vrouw wordt benaderd door een man, zij 55% van haar eerste indruk baseert op zijn uiterlijk en lichaamstaal? Daarnaast kijkt ze voor 38% naar hóe hij praat en luistert ze maar voor 7% naar wát hij echt zegt. Verder zijn we natuurlijk wel écht goede luisteraars, hoor...

... dat vrouwen gemiddeld 7000 woorden per dag zeggen, terwijl mannen bij een luttele 2000 woorden blijven hangen? Whoops!

... dat de gemiddelde man per dag vijf vrouwen ziet waarmee hij het bed wel in wil duiken? Dus toch...

... dat vrouwen tijdens het online daten vooral bang zijn om een seriemoordenaar tegen het lijf te lopen? Terwijl mannen het bangst zijn om met een 'dikke' vrouw (whut?!) te daten?

... dat twee dagen wachten met bellen, het meest ideaal is na een date? Te snel bellen wordt al snel als wanhopig gezien. Dus dáárom bellen mannen nooit terug.

... dat 50% van de mannen het oké vindt als hun vriendin een lesbische minnares heeft? 


... dat 92% van de vrouwen haar ogen sluit tijdens het zoenen?

... dat mannen in totaal zes maanden achter de spiegel spenderen, gedurende hun hele leven? Tegenover zo'n twee jaar in totaal bij - juist ja - de vrouw.

... dat wij mannen in blauw aantrekkelijk(er) vinden? Kom maar op met die wijkagent of piloot!

... dat wij ongeveer één uur nodig hebben om te beslissen of we nog eens met de man tegenover ons op date willen? Terwijl mannen na een kwartier hun keuze al hebben gemaakt... Liefde op het eerste gezicht kan dus eigenlijk alleen bij mannen voorkomen?

... dat 48% van de vrouwen weleens 'ik hou van je' gezegd heeft en het niet meende?

... dat 40% van de vrouwen het liefst één tot drie maanden wacht voordat ze seks wil? En de mannen? Die vinden de derde date de perfecte timing.

Kende jij deze feiten al? En weet jij nog een interessant feitje over de relatie tussen mannen en vrouwen?