Vakantie in eigen land? Dit zijn de leukste steden van het Noorden

Reizen door Michelle Habets

Heb je de Costa Brava helemaal gezien en wil je deze vakantie naar een andere bestemming? Lucky you, want ook in Nederland kun je een geweldige mini-vakantie beleven. Heb je bijvoorbeeld aan het Noorden gedacht? Ook daar kun je perfect genieten van de natuur, maar ook onvergetelijke citytrips beleven. Hieronder vind je de leukste Noord-Nederlandse vakantieplekjes. Het grootste pluspunt? Je hoeft niet eens de grens over! 

Lees ook: Iew! De meest vieze plek in een vliegtuig is dichterbij dan je denkt

Shop till you drop

Het is knap lastig om het met alle gegadigden eens te worden over jullie volgende vakantiebestemming. De een wil (veel) wijntjes drinken en de ander wil shoppen. Gelukkig is er een plek waar al deze wensen samen komen: de stad Groningen. Hier kunnen jullie namelijk genieten van een goed glas wijn of bier, shoppen tot jullie een ons wegen en met wat geluk een beetje vitamine D opdoen. Een betere plek voor een vriendinnenvakantie kunnen wij ons niet voorstellen! 

Ljouwert

Ben je geen shopping queen? Dan is het noorden nog steeds een dikke aanrader, want in het Friese Leeuwarden kun je heerlijk cultuur snuiven. De stad heeft 11 musea en een dierentuin. Het is daarom niet voor niets dat ‘Ljouwert’ zich de Culturele Hoofdstad van 2018 mag noemen.  

Zeehonden

Ook wanneer je het bruisende stadsleven even hebt gezien, zijn de Noordelijke provincies ideaal. Het noorden biedt namelijk naast shoppen en cultuur, ook veel groen aan. Zo kun je in Drenthe heerlijk genieten van de natuur en kun je op Waddeneilanden zeehonden spotten. Perfect als je even tot rust wilt komen. 

Klinkt dit allemaal als muziek in je oren en sta je al te springen om je koffers te pakken? Kijk dan eens op de website van Reis Noord. Via deze site kun je een accommodatie kiezen en kun je alle hotspots uit de noordelijke provincies bekijken. Ideaal! 

Extra voordelige vakantie boeken? Check dan de Roompot kortingscode!