Slim of sluw? Met déze truc houdt het populaire Mallorca sommige toeristen weg van het strand

Reizen door Jennifer

Tegenwoordig doen sommige hotspots voor toeristen er alles aan om de toeristen een beetje te weren. Al zijn het vooral de dronken toeristen, waar de toeristentrekpleisters een hekel aan hebben. Ook op Mallorca weren ze deze mensen liever van de stranden en dat doen ze op een wel heel geniale manier. Het lijkt er momenteel namelijk op, alsof op een heleboel stranden in het Spaanse land een kwallenplaag is. Maarre: niets is wat het lijkt.

Neppe waarschuwingsborden op strand van Mallorca

Misschien ben je nog van plan om naar Mallorca af te reizen. Of wie weet lig je nu toevallig heerlijk op het Spaanse strand. Nou, dan heb je geluk! Momenteel heerst op een heleboel stranden in Mallorca namelijk een kwallenplaag. Of nou ja, daar lijkt het op, maar zoals gezegd: niets is wat het lijkt. De inwoners van Mallorca zijn gewoonweg hartstikke slim. Ze zijn sommige toeristen, degenen die zich vooral volgieten met alcohol, spuugzat en proberen deze dan ook te weren. Hoe? Door op het strand neppe waarschuwingsborden te plaatsen, waarop staat dat er gevaarlijke kwallen in de zee zwemmen. Oh no! Alleen blijkt dit dus gewoon een grap, zo lees je in Spaanse kleine lettertjes onderaan het bord. In het Spaans staat vervolgens eigenlijk een sneer naar de buitenlandse toerist: "Open strand. Niet voor kwallen en buitenlanders."

Actie tegen massatoerisme

De neppe waarschuwingsborden zijn een onofficiële actie. Op de posters staat niet altijd hetzelfde. Zo zegt de ene poster dus dat er kwallen zijn, terwijl op een andere poster staat dat er kliffen zijn ingestort. Ook grappen de actievoerders soms dat het water vervuild is. Eww. Maar dat is dus allemaal klinkklare onzin! De waarschuwingsposters zijn gemaakt door de actiegroep Manacor Caterva, die actie voeren tegen massatoerisme. Met deze humoristische posters hopen ze de stranden van Mallorca weer een beetje terug te geven aan de locals. Het wordt voor hen gevoel namelijk nogal overgenomen door toeristen.

Ga je dus binnenkort op vakantie naar Mallorca? Zorg dan dat je waarschuwingsborden altijd even dubbelcheckt met een vertaalapp. *wink*

Lees ook: 4 x gezelligste Spaanse dorpjes die je deze nazomer wil bezoeken