4 x gezelligste Spaanse dorpjes die je deze nazomer wil bezoeken

Reizen door Anne-Fleur

Spanje heeft - net als Frankrijk - een heleboel gezellige en mooie dorpjes die je eigenlijk allemaal wel zou willen bezoeken. Toch is er in het ene dorp net iets meer te zien als in het andere, maar is het soms lastig uit te kiezen waar je dan precies heen wil. Zoek je nog een leuke bestemming om naartoe te gaan deze nazomer? Zet deze vier schattige Spaanse dorpjes dan nú nog op je lijstje.

Lees ook: Op vakantie in eigen land: deze tiny houses kun je huren

4 x gezelligste Spaanse dorpjes om te bezoeken deze nazomer

Denk je aan Spanje, dan denk je waarschijnlijk direct aan plekken als Barcelona of Madrid, mega veel tapas en natuurlijk heerlijke cervezas. Spanje is natuurlijk een fijn land om naartoe op vakantie te gaan. Citytrip middenin het land of een lange zomervakantie op een Spaans eiland: het kan allemaal. Op zoek naar een vakantie in Spanje waarbij je de grote steden een beetje vermijdt? Dan moet je sowieso deze vier gezellige Spaanse dorpjes eens checken. 

1. Valldemossa, Serra de Tramuntana - Mallorca

Valldemossa is een van Spanje's mooiste dorpjes óóit (volgens componist Chopin dan). Maar als we de plaatjes moeten geloven, kunnen we niet anders dan het met de beste man eens te zijn. Valldemossa heeft een hele speciale ligging in de Serra de Tramuntana - de berggroep die de hoogste top van de Balearen heeft - wat leidt tot een spectaculair uitzicht. Niet te vergeten: de prachtige gebouwen, elegante straatjes en leuke restaurantjes zorgen er toch voor dat je hier nu nog heen wil?

2. Ronda - Málaga

Voor een weekendje waar je heerlijk kunt genieten van diverse Spaanse specialiteiten, is Ronda in Málaga de perfecte plek voor jou. In het dorp zijn namelijk ontzettend veel locale restaurants en tapasbars te vinden waarmee je je honger naar de Andalusische keuken wel kunt stillen. Daarnaast kun je ook nog eens een heleboel wijn proeven bij een bezoekje aan de vele wijnhuizen in de Serranía de Ronda. Boeken maar!

3. Albarracín - Teruel

In 2018 werd Albarracín nog bekroond als mooiste dorpje van Spanje. Bij een bezoek aan Teruel (je kunt er een leuke roadtrip van maken misschien) moet je dan ook zeker langsgaan bij dit prachtige gebied. Highlight van dit dorp? Dat zijn dan toch echt de kasseistraten en de bijzondere dorpsmuren. Een plaatje, toch?

4. Bocairent - Valencia

Conjunto Histórico Artístico is de naam die dit dorpje in Valencia al meer dan veertig draagt, maar toch is Bocairent minder bekend bij toeristen dan gedacht. Een superlocatie om heen te gaan in de nazomer, dus. Zo kun je namelijk heerlijk, in volledige rust door de straten van dit dorpje struinen. Wat wil je nog meer? Super leuk om te zien ook: de overduidelijke sporen van de Moorse en middeleeuwse tijd. Hello history.