10 manieren om van je huis een thuis te maken

Wonen door Laura_S
Ben je net verhuisd, samen gaan wonen of voel je je simpelweg nog niet helemaal lekker in je huisje? Er zijn simpele manieren om je meer thuis te gaan voelen in je huis zonder een fortuin uit te geven!

Breng er veel tijd in door

Als je alleen maar je tijd buitenshuis besteedt en er eigenlijk alleen maar komt om te slapen, ga je je niet echt thuis voelen. Het is soms moeilijk om 'nee' te zeggen tegen de buitenwereld, maar door tijd door te brengen in je huis wordt het echt een thuis.

De eettafel
Maak van de eettafel een plek waar je alles kunt doen wat je wilt. Zorg dan ook voor een grote leeftafel waar iedereen aan kan zitten. Niet alleen om te eten maar bijvoorbeeld ook om te studeren, thee te drinken, te kletsen en te lezen.Nodig mensen uit

Probeer vaak mensen over de vloer te krijgen om je huis gezellig te maken. Als je alleen woont en vaak weg bent, kom je waarschijnlijk vaak thuis in een donker, leeg huis. Door regelmatig mensen over de vloer te krijgen wordt het minder leeg in huis. Maak je ook geen zorgen over troep als er onverwachts mensen langskomen. Houd de deur open voor familie en vrienden!

Gooi je troep eruit
Heb jij nog steeds een kastje in je huis staan dat je vijftien jaar geleden gekocht hebt, maar dat eigenlijk nergens bij past? Gooi hem dan gewoon weg? Dan is die doorn in het oog weg en misschien voelt je huis zo veel meer als een geheel.

Fotolijstjes
Foto?s vertellen een verhaal over je leven, familie en vrienden. Koop een paar mooie fotolijstje om bijvoorbeeld de foto?s van je laatste vakantie in te doen. Zo zie je gelijk je goede herinneringen als je thuiskomt!Haal planten en bloemen in huis

Echt of nep: er is niks gezelliger dan bloemen in huis. Ze zijn vrolijk en kleurrijk en brengen leven in huis. Heb je geen zin om elke week verse bloemen te halen, kies dan voor wat mooie plantjes. Sommige plantjes hebben helemaal niet zoveel zorg nodig!

 
Breng kleur in huis

Als je huis nogal kaal is, verf dan bijvoorbeeld een muur in een diepe kleur. Witte muren kunnen soms wat onpersoonlijk overkomen. Je kun ook (een) meubelstuk(ken) zoals de bank of de eetstoelen in een aparte kleur kopen.

Kunstig
Zoek een mooi schilderij uit dat echt bij je past. Weet je precies wat je wilt hebben, maar kun je het niet vinden? Laat dan je creativiteit de vrije loop! Een mooi kunstwerk in de huiskamer is altijd een eyecatcher en een goed gespreksonderwerp als je bezoek hebt.Geurtjes

Wat een huis natuurlijk heel huiselijk maakt is de lucht van versgebakken koekjes of een cake. Helaas staat er niet altijd iemand iets te bakken als je thuiskomt, daarom kun je ook geurkaarsen gebruiken voor een lekkere geur in huis! En kaarslicht is ook hartstikke gezellig natuurlijk.

Doe muziek aan
Zet op de achtergrond je lievelingsmuziek op. Vooral als je alleen woont of alleen thuis bent kan het voor een lekker sfeertje zorgen. Bepaalde muziek kan ook goede herinneringen naar boven brengen waar je een warm gevoel van krijgt!

 
Wat doe jij om je huis gezellig te maken?
Foto's:WeHeartIt