Originele ideeën om je verjaardag te vieren

Vrije tijd door Marleen_S

Pfff, een beetje met elkaar in een kringetje zitten en worstjes met augurken naar binnen zitten proppen: nee, jou niet gezien. Je verjaardag wil je groots vieren, want het is maar één keer per jaar jouw dag. Het is pas een feest, als de kater is geweest! Natuurlijk helpt een lekker drankje om in de juiste feeststemming te komen, maar wat nog veel meer de avond maakt of breekt is het juiste thema. Verras je gasten en jezelf en pak dit jaar eens lekker uit. Kom van die stoffige bank en laat zien wie de grootste gangmaker van het gezelschap is! Check hier de leukste ideeën voor een themafeestje.

verjaardag vieren

 
 
 

 

Spelletjesdag

Het allerleukste van de kinderfeestjes van vroeger, waren toch wel al die leuke spelletjes die je ouders voor jou en je vriendinnetjes regelden. Van snoephappen in een waterbak tot zelf snoepkettingen maken van chips en dropveters. Verzamel zo veel mogelijk van deze kinderspelletjes en kies de leukste eruit.

Richt een schminkhoek in, haal de bordspelletjes tevoorschijn en laat je vrienden aardappelpoepen en zaklopen. Een beter excuus om alles wat je als kind leuk vond te herbeleven is er niet!

 

Het gekke hoeden-feestje

Waar word je nou vrolijker van dan van gasten die er op hun best uitzien? Schrijf op de uitnodigingskaart dat je vriendinnen hun allergekste hoedcreatie meenemen en opzetten. Dat worden gegarandeerd hele leuke verjaardagsfoto's. Komen ze zonder hoed de party crashen? Zorg dat je zelf een paar leuke exemplaren paraat hebt zodat ze er niet meer onderuit komen!

God bless America

Het land van de tradities is toch wel Amerika. Als ze ergens weten hoe je een feestje bouwt, is het wel aan de andere kant van de wereld. Studentenfeestjes die uit de hand lopen, over the top kinderpartijtjes en luxe themafeestjes: die Amerikanen kunnen er wat van.

Er zijn op elk feestje dan ook bepaalde dingen die altijd terugkomen. Zoals een enorme zelfgebakken taart met duizenden kaarsjes, een barbecue en een pokertafel voor de mannen inclusief pokerchips. Haal ook gelijk typische Amerikaanse snacks in huis zoals kaaschipjes, Bud bier, Twinkies en gehaktbrood. Versier tot slot de boel helemaal in de stijl van de vlag van Amerika en klaar ben je!

Verkleedfeestje met letter

Wil je een themafeestje waar iedereen zich moet verkleden, maar kun je niet kiezen welk thema? Kies dan voor een letterfeestje. Zo kun je zelf een letter kiezen. Denk aan de P van piraat, Pieter Post, prostituee, penis, poes etcetera. Nog een creatieve optie is dat iedereen zich verkleedt naar de eerste letter van zijn of haar naam. Zo heb je een kleine kans dat er meerdere piraten of poezen of je feestje komen.

Born this way

In welke eeuw of welk jaar je ook geboren bent, er is in het jaar dat jij ter wereld kwam vast wel iets weerzinwekkends gebeurd in de wereld. Het grootste wonder dat ben jij natuurlijk, maar misschien was jouw geboortejaar wel dé tijd van een bepaald modebeeld of popicoon.

Tover je huiskamer en jezelf helemaal om in de stijl van het jaar waarin je geboren bent. En nee, dan niet een duf jaren '80 feestje, want dat is zo onderhand wel een beetje geweest. Specificeer je op één bepaald detail en een origineel thema is geboren. Regel een diashow, haal Twister van zolder, leg de knikkers klaar en kleed je zoals Madonna.

Bingo

Een spelletje bingo suf? Ook al sta je nog lang niet achter de rollator (oké je wordt oud, maar zo oud?), ouderwets nummertjes afstrepen van een kaart kan hartstikke leuk zijn. Tenminste als je echt leuke dingen hebt die je vrienden en vriendinnen kunnen winnen. Haal bijvoorbeeld leuke dingen bij de discountwinkel of kringloop en regel als hoofdprijs dat de winnaar met jou een dagje naar de sauna mag. Laat je lover zich verkleden als duffe oma en laat die gele balletjes maar rollen!

Red cup party

In Amerika kennen ze de zogenaamde red cup party's. De naam zegt het al, een feest waarin de drank rijkelijk vloeit, maar dan wel in rode, plastic bekertjes. Belangrijk is om genoeg drank in huis te slaan (of laat je gasten zelf een flesje meenemen) en een echte Amerikaanse punch te maken!
 
Je moet wel een beetje van een drankfestijn houden, anders vind je dit feestje helemaal niks. Niet geschikt dus als het overgrote deel van je vrienden geen drinker is. Een leuk spelletje om later op de avond te doen (als de drank zijn werking goed doet) is beer pong: een pingpongballetje in een bierglas proberen te schieten met je mond. Geef je gasten lichtgevende bandjes voor om de pols, regel een echte discobal en keiharde muziek.

 

Helemaal ondersteboven

Als je in de zomer jarig bent, wil je sneeuw, ben je in de winter jarig dan wil je het liefst je verjaardag vieren in het lekkere warme zonnetje. Waarom wachten met je verjaardag vieren als het ook gewoon op de dag zelf kan? Je haalt gewoon het seizoen naar keuze in huis.
 
Het is een kwestie van decoreren. Een pierenbadje in de tuin als je graag een zomers feestje wilt of juist een sneeuwmachine als je de winter aanbidt. Sla alles in wat met het seizoen te maken heeft zoals ijsjes, warme chocolademelk, cocktails of kerstkransjes. Maak een speciale uitnodigingskaart waarin je je gasten vraagt zich in handschoenen en winterjas of in zomerjurkjes en zwembroeken te kleden. Een grote verrassing en origineel ben je zeker!

In welke thema zou jij je verjaardag wel willen vieren?