Cadeau voor je vriend? Dit zijn de allerleukste DIY's

Fashion door Rosanne

Oei. Een leuk cadeau voor je vriend kan ontzettend moeilijk zijn. Want wat geef je iemand die zo speciaal voor je is? Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan en een daar iets uitzoeken, maar eigenlijk is het natuurlijk veel leuker om het persoonlijk te maken. Als je echt iets speciaals voor hem wilt doen, kun je natuurlijk zelf iets moois maken. Inspiratieloos? Met deze DIY's zit je niet meer verlegen om leuke cadeaus voor je vriend.

 
 

Cadeau voor je vriend 1: Een jaar vol dates

Toegegeven: deze DIY kost aardig wat tijd, maar dan heb je ook écht een klapper van een cadeau. Het idee is dat je alles voor een jaar aan dates in een doos stopt. Daarbij doe je een map met documenten waarin alles staat over het uitje en wat jullie gaan doen. Elke maand mag je vriend het bijbehorende cadeautje openmaken en gaan jullie op date. Op de pakjes zet je het nummer van de maand en in de map organiseer je het hetzelfde met twaalf tabs.

De regels:

 • Elke maand heb je een date. Niets meer en niets minder. Ook als je het druk hebt. Tijd voor een date is er altijd. 
 • De dag van de maand waarop je een date hebt, is aan je vriend. Sommige activiteiten lenen zich prima om doordeweeks te doen, andere zijn handiger op een weekenddag. Hij beslist!
 • De cadeautjes liggen niet op volgorde. Je mag gewoon een nummer kiezen.

Je kunt natuurlijk de twaalf dates zelf verzinnen, maar voor wat inspiratie kun je even spieken bij deze blogger die het project zelf bedacht voor de trouwdag haar zusje.

Meer op Instagram

 

Cadeau voor je vriend 2: Een hart vol met zijn lievelingsdrank

De liefde van een man gaat door de mon... eh maag. En dan hebben we het dit keer niet over eten, maar over drank. Hoewel deze DIY wat prijziger is, vindt jouw vent dit gegarandeerd geweldig om te krijgen. Is hij fan van speciaalbiertjes of is hij weg van een goede fles rum? Het maakt niet uit, want de keuze is reuze! 

Zo werkt het: koop of maak een doos in de vorm van een hart. De grootte van de doos is natuurlijk afhankelijk van hoeveel drank je erin wilt stoppen. Vervolgens koop je mini’s van zijn lievelingsdrankje bij de slijterij. De doos bestrooi je vervolgens met bloemblaadjes of snoephartjes. Je kunt de flesjes nog opleuken door er een strikje om te doen met een kaartje en een lieve boodschap. Vervolgens leg je ze in je hartjesdoos en klaar is kees.

 
Meer op Instagram

 

Cadeau voor je vriend 3: Een couponboek

 

Dit is een heel handige DIY, omdat je hem altijd kunt gebruiken. Of je nu net een paar maanden aan het daten bent of al samen bent sinds de prehistorie, coupons doen het altijd goed als cadeau voor je vriend. Je kunt ze zelf schrijven of uitprinten en bijvoorbeeld samenbinden met een touwtje of er een ringmapje van maken. Deze blogger heeft een gratis download voor kaartjes. Altijd handig natuurlijk.
Mocht je het echter romantischer vinden om het zelf te doen, dan hier een paar ideeën:
 • Een massage van een halfuur 
 • Een kus van minimaal 5 minuten
 • Onder een discussie uitkomen
 • Spareribsmaaltijd
 • Een blanco coupon die hij zelf mag invullen
 • 30 minuten knuffelen
 • De hele avond toegang tot de afstandsbediening
 • Ontbijt op bed
 • Niet hoeven koken én geen afwas hoeven doen
 • Klusje naar keuze overslaan

 

Cadeau voor je vriend 4: Customize zijn mok

 

Dit is een topper als je een klein budget hebt of last minute nog wat moet verzinnen (of gewoon weinig zin hebt om lang bezig te zijn): een gecustomizede mok. Het lijkt misschien wat cheezy, maar met de juiste uitvoering is het een superleuk cadeau voor je vriend. Het enige wat je nodig hebt is een watervaste stift, een porseleinen mok en een oven. Met de stift kun je in elke kleur iets schrijven wat je leuk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld zijn naam op de mok zetten en wat hij altijd drinkt. Je kunt ook een lieve boodschap neerkrabbelen. Vervolgens zet je de mok in een voorverwarmde oven van 350 graden. Laat hem 30 minuten bakken en daarna goed afkoelen. Je mok is nu vaatwasserbestendig! Zorg wel dat je echt een goede marker gebruikt, anders was je het resultaat er alsnog af.
Meer op Instagram
Beeld: iStockphoto