20 originele uitjes en ideeën voor Valentijnsdag

Relaties door Laura

Wéér uit eten in dezelfde pizzeria? Weer een cadeaubon van de Bol.com? Het is niet dat je niet meer van je lover houdt, integendeel, maar wat moet je dit jaar op Valentijnsdag nog in hemelsnaam met hem of haar doen? Wij helpen je met ideeën.

valentijnsdag originele uitjes

Valentijnsdag plannen

Valentijnsdag is populairder dan je denkt. Vorig jaar vierde 29 procent van de Nederlanders de dag van de liefde, blijkt uit onderzoek van Motivaction. Vooral de jonge generatie is fan: 40 procent van Gen Z en millenials viert Valentijn! Hoewel 69 procent van de ondervraagden het 'commerciële onzin' vindt, doet 49 procent van hen toch iets met Valentijnsdag.

Dus hoewel veel van ons het een overbodige feestdag vinden, is het te zonde om niet de liefde te vieren op 14 februari. Al een klein, maar origineel uitje met je partner is leuk! Dan laat je hem of haar toch weten: ik houd van je. Als je niks onderneemt, kan het juist weer kwetsend overkomen. Dus zweer Valentijnsdag niet compleet af, doe jezelf te goed met deze originele uitjes. Valentijnsdag zal nooit meer hetzelfde zijn. Net zoals jullie liefde voor elkaar, zwijmel zwijmel.

Lees ook: Valentijnsdag 2021: 10 coronaproof ideeën

Valentijnsdag must haves

 

Lees ook: De leukste Valentijnsdag cadeaus voor hem

20 originele Valentijnsdag uitjes

Natuurlijk vindt ieder stel andere uitjes leuk, daarom maakten wij een uitgebreide lijst met 20 dingen om te doen met Valentijnsdag. Er zit vast en zeker een leuke Valentine's Day-date voor jullie tussen!

1. Waterfietsen in de grachten in Amsterdam met warme chocolademelk toe.

2. Een dagje winkelen in een grote stad waarbij jij een outfit voor je lover scoort en je lover voor jou.

3. Ga schaatsen bij een schaatsbaan bij jullie in de buurt.

origineel idee valentijnsdag

Lees ook: De leukste Valentijnsdag cadeaus voor haar

4. Verras niet met een ontbijt op bed, maar met een diner op bed.

5. Richt de badkamer mooi in met kaarsjes, leg de handdoeken over de verwarming en smeer elkaar na een ontspannen bad of douche in met een bodylotion. Succes gegarandeerd.

6. Zet een speurtocht uit langs alle plekken die bijzonder zijn voor jullie. Waar jullie eerste kus was, de eerste date en waar jullie elkaar de liefde verklaarden.

7. Regel een huiskamerconcert van een lokaal bandje waar jullie fan van zijn of luister op straat eens naar straatmuzikant (vaak zijn dat arme studenten) die voor een extra euro jullie liedje wil zingen.

via GIPHY

8. Neem rondom Valentijnsdag twee dagen vrij en organiseer een staycation: een vakantie lekker in en om het huis. Onderneem leuke dingen bij jullie in de buurt, zet je telefoon uit en ga elke dag uit eten. Kortom: alles wat je op vakantie ook zou doen.

9. Verras met een winterse picknick in het park. Stamppotje in de mand en warme koffie of chocolademelk toe. Is het iets te koud? Rol je picknickkleedje dan uit in de woonkamer.

10. Herbeleef jullie eerste date nog een keer.

originele ideeen valentijnsdag

11. Spendeer jullie Valentijnsnacht in een romantische hotelletje of juist een hele dure. Gewoon omdat het kan. En vergeet dan niet om roomservice te bestellen.

12. Doe eens ouderwets en laat je vriendin je lover vragen om jouw Valentijn te zijn met een briefje: ‘ja of nee’.

13. Bak samen een taart. Een simpele, maar leuke Valentijnsdag.

via GIPHY

14. Kijk jullie favoriete film en maak jullie favoriete avondeten klaar.

15. Haal je partner ’s middags op van het werk en neem hem of haar heel luxe mee uit lunchen.

16. Maak allerlei creatieve foto's met een polaroidcamer op verschillende locaties en hang deze op een .

17. Valentijnsdag-dubbeldate! Nodig elkaars vrienden uit en speel de hele avond spelletjes.

valentijnsdag date

18. Vul een grote glazen pot met briefjes waarop jullie hebben geschreven wat jullie nog allemaal met elkaar willen doen. En nee, dan bedoelen we niet alleen wat je wilt doen in de slaapkamer. Think out of the box, euhm, glazen pot.

19. Maak samen een nachtwandeling over het strand, door de buurt of in het bos. Heel spannend, dus reden genoeg om lekker dicht tegen je lief aan te kruipen.

20. Bekijk samen eens een keer de zonsondergang. En als verrassing heb jij een fles champagne geregeld.

valentijnsdag

Wat ga jij dit jaar met je lover op Valentijnsdag doen?