Zoveel kans van slagen heeft je relatie na vreemdgaan

Relaties door Chloe

Het is gebeurd. Eén van jullie is de mist in gegaan. Iemand heeft van een ander walletje gesnoept en jullie hebben besloten de relatie alsnog voort te zetten. Maar heeft het nog wel zin? Zoveel kans van slagen heeft je relatie na vreemdgaan.

Lees ook: 5 redenen waarom emotioneel vreemdgaan erger is dan fysiek vreemdgaan

Tell me why

Er zijn verschillende redenen waarom mensen vreemdgaan. Vaak vinden zij iets in een ander wat zij zelf missen in hun relatie. Het is dus belangrijk om na te gaan waarom je overspel hebt gepleegd. Is je partner vreemdgegaan? Probeer er dan samen over te praten. Pas als duidelijk is waarom iemand overspel heeft gepleegd, kan je kijken of jullie er samen nog uitkomen.

Mannen vs. vrouwen

Uit onderzoek is gebleken dat mannen en vrouwen vaak om verschillende redenen vreemdgaan. Mannen gaan eerder vreemd omdat ze aandacht krijgen van iemand anders dan hun geliefde en hier gevoelig voor zijn of vanwege de seks. Dit hoeft dus niet te betekenen dat je ongelukkig bent in je relatie. Vrouwen gaan juist eerder vreemd om een emotioneel gat in hun relatie op te vullen. Dit is veel ‘gevaarlijker’, aangezien dit meestal leidt tot een langdurige affaire en verliefdheid. Meestal zit er dan al iets niet goed in jullie relatie. Als seks de reden van het overspel is, dan is de kans op herstel van jullie band vrij groot. Mits jullie dit beiden echt willen natuurlijk.

For better or for worse

Iedere relatie kent ups and downs. De vraag is alleen: hoe ga je hiermee om? De een kan zijn of haar partner vergeven na ontrouw, maar voor een ander betekent dit gelijk einde relatie. Vindt iemand het waard om zijn of haar partner te vergeven? Het ligt ook aan de situatie. Ben je net bij elkaar of al 10 jaar samen? Kinderen zijn voor veel stellen ook een reden om de relatie toch een tweede kans te geven.

Conclusie

Veel relaties zullen stranden door vreemdgaan, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het is belangrijk dat jullie beiden bereid zijn aan de relatie te werken. Een paar weken huisje-boompje-beestje spelen zal niet genoeg zijn. Je zal maanden en soms zelfs jaren je best moeten doen voordat het vertrouwen weer hersteld is en dan nog is niets gegarandeerd. Als het lukt jullie relatie te herstellen zullen jullie er waarschijnlijk veel sterker uitkomen. De belangrijkste vraag die jullie jezelf moeten stellen: ‘houden jullie nog van elkaar?’

Lees ook: Say whut: Helft van de mannen vindt zoenen met een ander geen vreemdgaan