Zo weet je of jullie té verschillend zijn voor een relatie

Relaties door Redactie Ze.nl

Karamel en zeezout zijn enorme tegenpolen, maar samen maken ze de perfecte smaakcombinatie. In relaties is dit ook vaak hetzelfde geval. De stuiterbal met de rust zelve en de sloddervos met de neatfreak. Maar in hoeverre is het goed om tegenstrijdige karakters en meningen te hebben: wanneer ben je te verschillend om te slagen als een koppel? Wij noemen enkele punten die wel eens de dealbreakers kunnen worden...

te verschillend relatie

Lees ook: Ben jij een bitch tegen je partner? Wij weten waarom (en dit kun je er tegen doen)

Normen en waarden

Jullie normen en waarden komen absoluut niet overeen. Wat jij belangrijk vindt in het leven boeit hem helemaal niets. Hetgeen waar hij veel respect voor heeft, daar kun jij met je hoofd niet bij. Misschien botst het nu nog niet, maar wat nu als jullie je kids normen en waarden bij moeten brengen? Ook het geloven in twee verschillende religie - bij bijbehoren verschillende normen en waarden - kunnen voor trubbels zorgen.

Ontrouw

Jullie denken anders over monogamie. Het is geen goede basis als vreemdgaan bij jou gelijk staat aan 'einde relatie' en bij de ander niet. Of als je geliefde zoenen niet ziet als vreemdgaan en jij wel. Als jullie hier niet uitkomen, dan is de kans groot dat je het niet redt als een koppel.

Toekomst

Een ander denkbeeld kan voor interessante discussies zorgen, maar over sommige ascepten wil je liever op één lijn zitten. Denk aan wel of geen kinderen, een wereldreis maken, waar jullie gaan wonen en ook over het financiële plaatje moet je het eens worden... Of in ieder geval een goede compromis weten te sluiten.

relatie te verschillend

 

Seksuele voorkeuren

Seks is belangrijk in een relatie, maar niet iedereen heeft dezelfde behoeftes. Bijvoorbeeld: jij wilt vijftig tinten en je partner wilt romantische love making. Of iets simpeler: de een kickt op spannende vluggertjes op gekke plekken en de ander houdt het liever bij het bed. Natuurlijk moet je elkaar nooit dwingen om iets te doen waar je niet achterstaat, maar je weet wat ze zeggen: het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hunkeringen komen weer terug.

Communicatie

Jij denkt heel anders over communicatie binnen een relatie dan hij of zij. Jij vindt niet dat je alles moet bespreken met je lover, terwijl de ander dit juist belangrijk vindt. Natuurlijk is het niet erg om een binnenvetter te zijn, maar communicatie is juist zo belangrijk als je tegenpolen bent.

Jullie akkefietjes worden nooit opgelost en eigenlijk bevinden jullie je in een vicieuze cirkel. Jullie maken ruzie, proberen het uit te vechten, maar lossen de onenigheid nooit op. Of jullie negeren het onderwerp volkomen, of jullie komen er elke keer weer op terug.

Vrije tijd

Compromissen sluiten is voor jullie de lastigste opgave ooit. De ander wil het liefst met een tentje op de Veluwe staan, terwijl jij je vakantie het liefst in een all inclusive resort spendeert. Jullie zijn beiden koppig wanneer het aankomt op het kiezen voor een middenweg. Aangezien compromissen sluiten cruciaal is in een relatie, is dit geen goed teken! Als jullie bij elkaar willen blijven is het essentieel om eraan te werken. Probeer eens relatietherapie om eruit te komen.

Lees ook: Hoe ga je om met je verlatingsangst in een relatie?