Dromen over vreemdgaan: wat zegt dat?

Intiem door Redactie Ze.nl

Je wordt op een ochtend wakker en beseft dat je zojuist gedroomd hebt dat je lag te rollenbollen met een ander. Help! Een zwaar schuldgevoel met een vleugje verwarring achtervolgen je terwijl de ochtend voorbijkruipt. Als je een relatie hebt, kan dit behoorlijk verwarrend zijn. Hoezo droom je juist daarover? Houd je niet meer van je vriend(in)? Wij vertellen je wat het kan betekenen als je droomt over vreemdgaan.

Lees ook: dit is hoeveel Nederlanders vreemdgaan

Dromen over vreemdgaan, normaal?

Als je een relatie hebt en droomt over vreemdgaan kun je je beschaamd of soms zelfs schuldig voelen. Maar laat het duidelijk zijn: je hoeft je niet zo te voelen. Ook al voelt het de eerste paar seconden nadat je wakker bent geworden alsof je je partner koudbloedig hebt verraden, het betekent niet dat je dat daadwerkelijk wilt doen. Veel vrouwen (en mannen) dromen namelijk weleens over vreemdgaan. Maar wat betekent het dan?

Wat het betekent als jij vreemdgaat in je droom

Als je droomt dat je zelf vreemdgaat, kan het betekenen dat je een bepaalde spanning in je leven mist. Maar het kan ook betekenen dat je je niet gewaardeerd voelt. Dit is de manier van jouw onderbewuste om duidelijk te maken dat het tijd is voor verandering. Zo kun je je ondergewaardeerd voelen over je werk, maar het kan dus ook betekenen dat je het gevoel hebt dat je niet genoeg bevestiging van je partner krijgt. Als je merkt dat dit echt zo is, ga dan een gesprek aan met je partner en vertel hem of haar hoe je je voelt. 

Als je partner vreemdgaat in je droom

Oké, dat is toch minder leuk wakker worden. Als je droomt dat je partner vreemdgaat, kan dat twee dingen betekenen. Het kan enerzijds betekenen dat je jezelf verraadt en tekortdoet in de relatie, vriendschappen of werk. Anderzijds kan het een signaal zijn dat je toch niet happy bent in de liefde. Vind je dat je te weinig aandacht krijgt van je partner? Twijfel je over je gevoelens en wil je er misschien een punt achterzetten?

Wat dromen over vreemdgaan echt betekent, blijft gissen. Er zijn geen keiharde bewijzen over de symboliek van dromen, en daarbij is het (onder)bewustzijn van iedereen anders. Maar wederom, als iets je toch niet lekker zit in je relatie, wees dan niet bang om erover te praten.

Lees ook: vreemdgaan: wel of niet vertellen?