Nieuwe relatie? Zo lang duurt het voordat de seks écht goed wordt

Intiem door Laura

Geloof niet wat ze zeggen in de films, de eerste keer met een nieuwe geliefde is zelden mind blowing. Geef niet gelijk op als je na de eerste poging geen drievoudige climax krijgt en drie dagen geen gevoel meer in je benen hebt. Een seksuoloog vertelt wanneer je kunt verwachten wanneer de seks om over naar huis te schrijven wordt.

 

Niet de norm

“We hebben de neiging om goede, of misschien wel waanzinnige, seks te verwachten omdat dit de culturele standaard is sinds de uitvinding van media,” aldus Kat van Kirk, familie- en sekstherapeute. “Goede seks tijdens de eerste ronde kan voorkomen, maar is niet de norm.”

Het kan even duren voordat je op elkaar ingespeeld bent tussen de lakens. Vrees niet, want volgens Stephen Snyder - sexpert en schrijver van 'Love Worth Making' - kunnen vrouwen soms toch warmlopen van een partner die het in eerste instantie niet voor elkaar kreeg. “Dat komt omdat seks met een iemand nieuw een ontdekkingsreis is. Je eerste ontmoeting is pas één stapje in een wereld van nieuwe mogelijkheden.”

Dus hoe lang duurt het precies voordat je je triple orgasm mag verwachten? Helaas, er is niet één antwoord die voor iedereen geldt. Bij het ene tweetal duurt het langer dan bij de andere. Hoe weet je nu of die mind blowing seks er nooit gaat komen en je dus ook niet hoeft blijven proberen? “Stel jezelf de vraag of je ernaar uit kijkt om het met je nieuwe lover te doen. Zolang het antwoord ‘ja’ blijft, kun je het een kans blijven geven,” adviseert Stephen Snyder.

Lees ook: Zo kun je tegelijk klaarkomen met je partner

 

Spice up your sexlife met de Easytoys kortingscode!