VRIJ-dag: Zo denken lezeressen over kontlikken

Liefde door Laura

Kontlikken heeft volgens mij geen uitleg nodig. De grote vraag die rijst bij het onderwerp is vooral: doe je het of doe je het niet? We vroegen een aantal lezeressen over hun ervaringen met kontlikken, a.k.a. rimmen.

Anne (28): “Lang geleden heeft een man het bij mij gedaan, maar ik had er een te ongemakkelijk gevoel bij. Wel sluit ik zeker niet uit dat het er misschien nog eens van komt. Het trekt me niet direct moet ik zeggen, maar ik hoor wel dat het heel fijn kan zijn. Dus wat mij betreft zeker nog eens het proberen waard. En andersom?Tja, dan moet ik zeggen dat ik dat niet helemaal voor me zie, maar ik zeg nooit nooit.”

Hanna (24): "Mij lijkt het heel smerig. Ik denk ook dat het een taboe is, maar als mensen daar opgewonden van raken moeten ze het lekker doen. Ik zou het niet uitproberen. Sowieso is alles met konten voor mij no-go. Behalve konten knijpen dan."

Inge (31): “Nog niet zo lang geleden nam ik eens een jongen mee naar huis van een festival. Toen we het bed indoken leek hij maar in een ding geïnteresseerd... inderdaad, mijn kont. Ik vond het zo ongemakkelijk, maar durfde er niet meteen iets van te zeggen. Hij bleef maar doorgaan. Totdat ik er genoeg van had en zei dat ik het toch niet zo prettig vond. Ik vond het zo ongemakkelijk! Hij begreep er niets van en vond dat ik me meer moest laten gaan. En dan wist hij nog niet eens dat ik de week daarvoor diarree had gehad. Vanaf dat moment besloot ik: exit only. Er komt nooit meer iets in de buurt van mijn sterretje.”

Angela (25): "Als ik heel eerlijk ben, vind ik deze vorm van orale seks heerlijk. Het klinkt goor als je erover nadenkt. Je moet jezelf daarom laten gaan. Ga allebei van te voren douchen, dan is er niks vies aan. Uit piemels en vagina’s komt ook urine en dat vindt ook niemand raar tijdens orale seks. Dus niet nadenken en gewoon genieten.”

Iris (24): “Het is een keer bij mij gedaan en ik vond zo lekker dat ik schrok. De angst voor een infectie en de smaak maakte me heel zelfbewust. Ik kon er in ieder geval niet lang van genieten. Ik zou het best nog een volgende keer willen proberen. Dan met een uitgebreide douche en eventueel een openknipte condoom tussen de kont en tong of zoiets…”

Merel (30): "Ik heb eigenlijk sindskort pas ervaring met rimmen. Een tijdje terug heb ik dit uitgeprobeerd met een scharrel. Het was niet gepland, maar het gebeurde in the heat of the moment. Ik nam zelf het initiatief. Tijdens het masseren gaf ik kusjes op zijn billen en ging ik steeds lager. Het was een goede ervaring. Ik vond het leuk om te doen/geven, vooral ook omdat hij er ontzettend van genoot. Ik had nooit verwacht dat hij zo zou reageren. Voor mannen is dit denk ik wel een van de lekkerste dingen die je kunt doen. Dus als je het wilt uitproberen, zou ik zeggen: doen. Hij heeft het ook bij mij gedaan. Zelf vond ik het niet heel veel toevoegen. Dan geef ik toch de voorkeur aan beffen."

Paulien (29): “Ik ben niet vies van anale seks af en toe, maar dat ik iemand zijn ster lik of andersom… No thank you. Dat het fijn is om gerimd te worden, kan ik me op zich wel voorstellen. Maar bij het idee krijg ik de kriebels. Ik zou doodsbang zijn dat ‘ik’ vies smaak of dat ik een scheetje ontsnapt. Andersom is het voor mij ook een nee. Dan kan ik net zo goed de toiletbril likken. Ik ben altijd wel voor nieuwe dingen uitproberen, maar hiervoor moet je wel heel open minded zijn.”

Wil je meer weten over rimmen? Vast wel! Lees dan ons artikel Ze’s sekswoordenboek: rimmen.