Ze's sekswoordenboek: Rimmen

Intiem door Maya Luz

Als het om seks gaat, weten we inmiddels dat er veel variatie is in seksuele handelingen. Je kan met je partner(s) een hoop verschillende dingen ontdekken en mee experimenteren. Je kan bijvoorbeeld ook interesse hebben in anale seks. Op het gebied van anale seks zijn er een aantal handige termen om te kennen. Weet jij bijvoorbeeld wat rimmen is? Wij leggen het uit.

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: Baffen

Wat is rimmen?

Rimmen is wanneer je orale seks uitvoert bij iemands anus. Je bent dus met je mond en tong iemands anus aan het bevredigen. Je focust je hierbij op de buitenkant van de anus, maar ook de binnenkant. Wanneer je alleen de buitenkant bevredigt heet dit baffen. Baffen en rimmen zijn twee handelingen die vaak door elkaar worden gehaald. Ze lijken ook enorm op elkaar, maar zijn dus net anders. Rimmen kun je bij iedereen doen. Of je homoseksueel of heteroseksueel bent maakt hierbij ook helemaal niks uit. In iedere seksuele relatie kan deze handeling gedaan worden, zolang beide partijen hiermee akkoord gaan natuurlijk. Vooral mannen kunnen rimmen erg spannend vinden, omdat dit gedeelte van het lichaam voor hen extra gevoelig is. Dit stimuleren kan dus bij een man erg opwindend zijn. Rimmen kan ook gedaan worden als een vorm van voorspel voor anale seks. Het kan helpen met iemand opgewonden maken en laten ontspannen. Als je anale seks wil hebben raden we alsnog aan om glijmiddel te gebruiken. Je anus maakt namelijk niet zelf vocht aan zoals je vagina dit kan.

Hygiëne

Een erg belangrijk aspect van anale seks, ook zeker als het oraal is, is hygiëne. Voor de persoon die gerimd gaat worden is het erg belangrijk om de streek goed schoon te maken. Ook zeker omdat er bij vorm van orale seks sprake is van penetratie, is inwendige hygiëne ook ontzettend belangrijk. Je kan jezelf hier reinigen met behulp van een anale douche. Hiermee reinig je de binnenkant van je anus. Onder de douche kun je de buitenkant goed schoonmaken. Mocht je deze handeling graag willen proberen is het met een nieuwe partner ook zeker verstandig om gebruik te maken van een baflapje. Hiermee kun je de overdracht van eventuele ziektes voorkomen. En last but zeker not least: consent is onmisbaar. Ga nooit zomaar iemand rimmen zonder dit te overleggen, niet iedereen is hier tenslotte comfortabel mee. Communiceer goed met je bedpartner over wat zij fijn vinden voordat je verdere stappen onderneemt.

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: Spanken