Ze's sekswoordenboek: Baffen

Intiem door Maya Luz

Als we het over seks hebben, zijn er een aantal termen die ons allemaal inmiddels wel bekend voorkomen. Beffen bijvoorbeeld. Maar verander één letter en het woord krijgt gelijk een hele andere betekenis. Baffen is namelijk weer een totaal andere seksuele handeling. Weten hoe dat zit? Wij leggen het je uit!

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: Spanken

Wat is baffen?

Baffen lijkt, naast alleen de spelling, best wel op beffen. Het verschil is waar je de handeling uitvoert. Waar je bij beffen de actie focust op de vulva, focus je bij baffen op de anus van je partner. Aangezien iedereen beschikt over dit lichaamsdeel, kun je deze seksuele handeling bij iedereen doen. Het maakt hierbij eigenlijk niet uit of je hetero, gay, bi of iets anders bent. Of je het doet of bij jou laat doen, hangt volledig af van of je het überhaupt ziet zitten, maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Er zitten veel zenuwuiteinden rondom de anus, dus het kan erg spannend en opwindend zijn.

Het verschil tussen baffen en rimmen

Baffen en rimmen zijn twee seksuele handelingen die erg op elkaar lijken en ook nog weleens door elkaar worden gehaald. Rimmen lijkt op baffen maar er is een klein verschilletje. Bij rimmen ben je namelijk niet alleen bezig met je mond rondom de anus, maar ga je er met je tong ook in. Zeker bij mannelijke partners kan dit erg spannend zijn aangezien dit voor hen extra gevoelig is. Bespreek van tevoren met je partner welke van de twee handelingen je zou willen proberen, het onderscheid is klein maar het kan een groot verschil maken voor de ontvanger.

Kontsent en hygiëne

Voordat je gaat experimenteren met deze seksuele handeling, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Ten eerste is consent in iedere seksuele situatie belangrijk, maar ook hier is het onmisbaar. Niet iedereen vindt het een prettig idee om anale seksuele handelingen bij hun seksleven te betrekken. Vraag dus altijd eerst even aan je partner of ze hiervoor open zouden staan, onafhankelijk van of je het bij hen zou willen doen of andersom. Vervolgens is hygiëne bij baffen onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat je geen soa's krijgt kun je gebruikmaken van een baflapje/beflapje. Hiermee voorkom je dat je bacteriën binnenkrijgt of ziektes oploopt. Verder is het voor de ontvanger van de bafbeurt belangrijk om van tevoren de regio goed schoon te maken. Dit kun je onder de douche doen en je kan eventueel ook gebruikmaken van een anale douche.

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: Smegma