Ze's sekswoordenboek: kontvingeren

Intiem door Anjali

In Ze's sekswoordenboek hebben we het over seks, standjes en fetisjen. In dit artikel gaan we het hebben over kontvingeren.

Hoe moet je kontvingeren

Officieel noemen we kontvingeren postillonage. Door heel veel zenuwuiteinden die zich bevinden rond de anus, die extra gevoelig worden tijdens seks, zijn er veel mensen die het fijn vingen gevingerd te worden in de anus. Het is misschien niet voor iedereen, maar het verbaast je misschien hoeveel mensen het lekker vinden. Zowel man als vrouw, iets ertussen of geen van allen kan kontvingeren een goede toevoeging zijn aan het seksleven. Ook kan dit een opstapje zijn voor anale seks: je begint namelijk bij het inbrengen van een vinger, dan misschien meerdere vingers of seksspeeltjes als buttplugs en anuskralen en tenslotte kan dit uitlopen tot echte anale seks met geslachtdelen in de anus. Postillonage kun je bij iemand anders uitvoeren, of bij jezelf. Ook hoef je niet per se de anus in te gaan, maar kun je de buitenkant ook strelen zonder penetratie.

De prostaat

Voor mannen kan postillonage extra lekker zijn. Net voorbij de ingang van de anus zit namelijk de prostaat: de mannelijke g-spot. Je kunt dan, met toestemming, vlak voor het organsme van de man de anus stimuleren met een speeltje of een vinger. Ook zonder seks of orale handelingen kan je iemand klaar laten komen door het masseren van deze g-spot. De erectie of het orgasme zouden intenser zijn dan normaal, omdat de prostaat wordt gestimuleerd

Pas op

Nu is de kans dat er iets ernstigs gebeurt klein, maar bestaat deze zeer zeker wel. Wanneer je een speeltje of een vinger (of meerdere) bij de anus inbrengt, kun je scheurtjes maken in de anus of darmwand. Zorg daarom altijd dat scherpe nagels, randjes, puntjes en hoekjes verwijderd zijn van het object en dat ze vooral ook heel goed schoongemaakt zijn. De slijmvliezen rondom je anus zijn namelijk heel geveoleig voor allerlei bacteriën. Was daarom ook goed je handen en zorg bij speeltjes ervoor dat je ze eerg goed reinigt met een toy cleaner. Ook kun je andere middelen gebruiken om het kontvingeren zo soepel mogelijk te laten verlopen: gebruik bijvoorbeeld speeksel, glijmiddel, chirurgische handschoenen of speciale vingercondooms.

Consent is key

Je kunt je voorstellen dat niet iedereen fan is van verrassingen rondom de anus en hier enorm van schrikken. Vraag daarom altijd van te voren of jouw partner zich daar comfortabel bij voelt en of het misschien leuk is om uit te proberen. Zo voorkom je misverstanden en toon je respect en veiligheid aan de ander.