Ze’s sekswoordenboek: Double Dutch

Liefde door Laura

Zo nu en dan stuit je op van die begrippen waarvan je niet meteen doorhebt dat het een seksuele betekenis heeft. Zo schreven we eerst over truffelboter, Weense Oester en lefty cappuccino. En we hebben er weer eentje voor je deze week! Namelijk ‘Double Dutch’.

Eerlijk gezegd heeft Double Dutch ook meerdere betekenissen. Je kunt namelijk ‘Double Dutchen’ tussen de lakens, maar ook op het schoolplein. Het is ook een ander woord voor touwtjespringen met twee touwen tegelijk.

Betekenis Double Dutch

Terug naar de seksuele betekenis van het woord. Double Dutch is wanneer je extra veilig vrijt. Je gebruikt namelijk dubbele anticonceptie, waarvan één altijd een condoom is. Bijvoorbeeld een condoom en de pil. Of een condoom en een spiraal, prikpil, NuvaRing et cetera.

Als je Double Dutch gaat, dan bescherm je jezelf niet alleen tegen ongewenste zwangerschappen, maar ook tegen SOA’s. Zoals je vast weet, voorkom je met enkel een condoom zwangerschappen en SOA’s. De bescherming is helaas nooit 100%. Bovendien kan een condoom afglijden of scheuren. Met een rubbertje plus een andere vorm van anticonceptie zit je dus supersafe.

Tip:

Gebruik nooit twee condooms over elkaar. Een tweede rubber lijkt misschien handig als ‘vangnet’ als de eerste scheurt. In realiteit zullen twee condooms tegen elkaar schuren tijdens de seks en hierdoor gaan ze extra snel kapot. Foute boel. Als je extra veilig zit zijn, koop dan stevigere condooms of ga Double Dutch.

Lees ook: 10 soorten seks voor je bucketlist