Wat is het perineum en hoe masseer je het?

Liefde door Laura

Perineum, ook wel 'bilnaad' (niet bilspleet) genoemd is een stukje huid down under dat heel gevoelig is. Door het perineum te masseren kun je voor een extra fijne stimulatie zorgen tussen de lakens.

perineum

Wat is het perineum?

Het perineum is voor veel mannen en vrouwen nog een onontdekt genotsplekje. Het zit bij de man tussen de ballen en anus en wordt daarom ook wel 'banus' of 'panus' genoemd. Make no mistake, vrouwen hebben ook een perineum. Ook bij het vrouwelijk lichaam zit het tussen het geslachtsdeel en de anus in. Bij vrouwen wordt het in de volksmond weleens de 'vanus' genoemd. Zowel bij de man als bij de vrouw is het perineum een genotsplekje, maar bij de man kan het net wat meer genot opleveren. 

perineum

Perineum masseren

Het inwendige deel van de penis kan door te strelen, kietelen of drukken op het perineum gestimuleerd wordt. Bij vrouwen kan het masseren ook heel lekker voelen, omdat hier veel zenuwen samenkomen.

Een perineum masseren kan erg lekker aanvoelen voor een man, vooral als je daarbij nog een handeling combineert als aftrekken of pijpen. Je kunt deze erogene zone stimuleren om je vent in the mood te krijgen, maar ook om hem sneller en harder te laten klaarkomen.

  • Vraag toestemming van je partner om een perineum massage te geven.
  • Gebruik je duim of wijsvinger om het plekje te masseren.
  • Begin eerst rustig door enkel zachtjes te duwen. Als je partner het lekker vindt, kun je doorgaan.
  • Iedereen is anders, dus experimenteer met druk, snelheid en bewegingen.
  • Voer het tempo op wanneer hij zijn hoogtepunt nadert.
  • Durven jullie een stapje verder te gaan? Volg de perineum massage op met een prostaatmassage.

perineum

Lees ook: Dit zijn de gewoontes van vrouwen die goed in bed zijn