Op vakantie in eigen land: deze tiny houses kun je huren

Reizen door Elsemieke

Tiny houses zijn populair: de kleine huisjes zijn ontzettend fijn om je vakantie in te vertoeven en zijn vaak ook nog eens te vinden op de mooiste plekjes in Nederland, zoals de Veluwe, Friesland of in Zeeland. In Nederland zijn genoeg tiny houses te vinden en we hebben de leukste voor je verzameld. 

Lees ook: De 8 leukste Noord-Hollandse dorpjes voor een dagje weg

Even lekker weg in een vakantiehuis op een vakantiepark: je kunt het op verschillende manieren doen. Hoe groot of klein je ook een huis nodig hebt, er zijn genoeg mogelijkheden om van jouw vakantie een onvergetelijke tijd te maken. Het liefst pakken we het vliegtuig naar een lekker warm land, maar soms heb je daar geen budget voor. Gelukkig zijn er genoeg plekjes in Nederland waar we onze tijd door kunnen brengen, onder andere de tiny houses. De schattige huisjes zijn niet alleen super knus, maar zijn ook nog eens erg milieuvriendelijk. We hebben een lijstje met fantastische tiny houses voor je. 

Bad Hoophuizen

Ze zeggen niet voor niets "less is more", en dat geldt ook voor de kleine huisjes. Dit lieve huisje in Bad Hoophuizen is alles wat je wilt voor een fijne vakantie: rust, knusheid, gezelligheid en natuur. In de zomer is het een fijne tiny house, maar in de winter zul je er ook gegarandeerd van genieten.

Friesland

Wie eens in Fryslân is geweest weet dat de natuur ontzettend mooi is. In dit schattige huisje zie je dan ook niets anders dan de prachtige Friese natuur. Daarbij is het huisje duurzaam: er zitten zonnepanelen op het dak en verbruikt minder energie. Ook als je een fan bent van boten en water zit je met dit huisje goed. Bij het huisje ligt namelijk een aanlegoever. 

Buitenhuizen

Vlak bij onze hoofdstad Amsterdam ligt de fijne gemeente Buitenhuizen, waar een aantal tiny houses te vinden zijn, onder andere deze. Rondom het huisje ligt niet alleen de stad, maar ook genoeg andere dingen. Zo kun je een duik nemen in de hottub, een boswandeling maken of op de veranda zitten met een goed boek.

Wikkelhouse

Dit fijne huisje heeft niet alleen een leuke naam, maar heeft ook een fijne omgeving. Je zit vlak bij het platteland en de Biesbosch. Ook het huisje zelf heeft een verhaal wat je niet wilt missen: het hele huisje is namelijk compleet gemaakt van golfkarton, heeft geen wifi en ook geen televisie. Back to basics, dus.

De Zanding

Op zoek naar een plek waar je je écht terug kunt trekken en tot rust kan komen? Dan is tiny house De Zanding de perfecte plek voor jou. Het huisje bevindt zich midden in de natuur van de Veluwe, waar je omringd bent met rust en ruimte - behalve het huisje dan. Het schattige huisje is knus en gezellig, maar toch ruimtelijk. Het huisje is gemaakt van hout, waardoor je het gevoel hebt alsof je in een boshut aan het overnachten bent. 

Lees ook: Dit zijn de meest bijzondere campings van Nederland