Instagram versus reality: toeristische hotspots van de wereld

Reizen door Anne-Fleur

Je kent het vast wel: je zit lekker door Instagram te scrollen en het ene mooie plaatje na het andere zie je verschijnen op je tijdlijn. Allerlei toffe influencer kiekjes in Parijs, Rome of Milaan. Je zou er bijna jaloers van worden... Maar guess what? Achter al die foto's van werelds mooiste plekken schuilt real life en blijkt het écht niet altijd zo mooi te zijn als je zou denken. 

Lees ook: Snel maar effectief je koffer inpakken? Zo doe je dat!

Instagram versus reality: toeristische hotspots van de wereld

Typisch gevalletje: niets is wat het lijkt. Helemaal als je op vakantie gaat, een hotspot ziet en eigenlijk een beetje... teleurgesteld bent. Is dit het nou? Well, yes. En hier zijn de meest bijzondere plekken die je zo'n kleine reality check geven als je ze in het echt ziet.

Blue Lagoon in IJsland

Voor velen is het een droom om naar IJsland op vakantie te gaan. Prachtige natuur, sterren kijken bij een heldere nacht, natuurlijk verwarmde baden... Allemaal leuk en aardig, maar good to know: in die magische baden zwemmen ook nog andere mensen die waarschijnlijk precies hetzelfde denken als jij. Waar is in vredesnaam de rust? 

De Paul Smith Pink Wall in Los Angeles

Iedereen die er ooit van heeft gedroomd om YouTuber of influencer te worden, droomde er ooit ook van om dé Paul Smith Pink Wall in LA te gaan bezoeken. Hoe goed zou zo'n kiekje met een knalroze muur wel niet op je Instagram feed staan? Het is eigenlijk heel knap hoe influencers zo'n muur laten lijken, want in het echt is deze plek wel wat minder Instawaardig dan je dacht...

De Mona Lisa in Parijs

Of je van kunst houdt of niet, de Mona Lisa móet je gezien hebben in je leven. Althans, dat is dat iedereen je laat denken. Tijdens je tripje naar het Louvre in Parijs vraag je je misschien af hoe levensgroot dit werk wel niet is. Reality check: grote kans dat je 'm zo voorbij loopt. De Mona Lisa is namelijk een superklein schilderij en mag je maar van een verre afstand bekijken. Oh, en niet te vergeten dat honderden andere mensen hetzelfde idee hadden als jij. Gezellig! 

Railay Beach in Krabi, Thailand

Wie op zoek is naar een picture perfect strand in Thailand, moet zijn keuze om naar Railay Beach te gaan nog maar een keertje overwegen. Op allerlei reissites is dit de meest prachtige plek op aarde waar je helemaal tot rust kunt komen. Toch even fijn om te weten dat je - hoe graag je ook zou willen - niet de enige bent die zijn tijd wil spenderen op zo'n mooi strand.

Lees ook: Dit zijn de 9 mooiste eilanden van Thailand