Dit zijn de 9 mooiste eilanden van Thailand

Reizen door Elsemieke

Thailand is niet alleen het ultieme backpackland, maar ook de perfecte bestemming voor een tropische strandvakantie op de eilanden. Thailand is een echt veelzijdig land in Zuid-Oost Azië waar je zowel in de prachtige grote steden als Bangkok als op de eilanden los kunt gaan. We vertellen je vandaag alles over de 9 mooiste eilanden van Thailand!

9 x de mooiste eilanden van Thailand

Van het backpackerseiland Koh Phangan tot het meer idyllische afgelegen Koh Kood: de mooiste eilanden van Thailand bieden voor ieder wat wils. Heb je binnenkort een tripje naar Azië op de planning en wil je naast de wereldstad Bangkok ook nog wat prachtige paradijselijke eilanden zien? Wij zetten de mooiste eilanden van Thailand voor je op een rijtje. Kom maar door met dat witte zand, de snikhete temperaturen en de helderblauwe zee!

  1. Koh Phi Phi

Met recht op één van de mooiste eilanden van Thailand: Koh Phi Phi. Koh Phi Phi is een eilandengroep van zes eilanden die ook wel de titel van nationaal park draagt. Het is een eilandengroep van zes eilanden en ideaal als je op zoek bent naar een levendige vakantiebestemming waar je ook je rustmomenten kunt vinden. Je vindt het eiland aan de westkust van het land en het is makkelijk bereikbaar vanaf een ander prachtig eiland: Krabi. Je kunt op de Phi Phi eilanden ook fantastisch duiken. Daarnaast zijn er ook schitterende stranden zoals Lo Dalum Bay en Ao Nui Bay. Hoewel het eiland zelf vrij klein is, is er genoeg te doen op het eiland. 

2. Koh Kuud

Koh Kood is een eiland dat nog niet zo populair is, maar zeker behoort in dit lijstje van de leukste eilanden van Thailand. Op dit eiland vind je de tropische witte zandstranden en azuurblauw water. In tegenstelling tot veel grote populaire eilanden, vind je hier nog geen uitgebreid nachtleven, verkeer of lawaai. Op Koh Kood kom je langs watervallen die je het beste op de scooter kunt verkennen.

3. Koh Phangan 

Koh Phangan is enorm bekend vanwege de Full Moon Parties en hierdoor is het een van de bekendste eilanden Thailand. Jaarlijks komen er vooral jonge reizigers van over de hele wereld om dit mee te maken. Op Koh Phangan vind je ook een aantal van Thailands mooiste stranden, waar je gerust je hangmat uit kunt slaan om eventjes he-le-maal niets te doen!

mooiste eilanden thailand

4. Koh Chang

Koh Chang is een van de oostelijke Thaise eilanden. Het is ook een van de grotere eilanden waarop je een mix van natuur en een gezellige sfeer hebt. Overdag verken je het eiland op de scooter, die je overal op het eiland voor een euro of vijf per dag kunt huren. Je kunt daardoor gemakkelijk strandhoppen, maar ook naar het groene binnenland waar watervallen zijn om even verkoeling te zoeken. Pas wel op je lunchbox, want overal zijn apen om voedsel uit je handen te graaien. Op Koh Chang kun je terecht wanneer je houdt van lekker eten in lokale restaurantje, maar ook wanneer Thailand als digital nomad bestemming interessant voor je is, kan Koh Chang op je lijstje. Ben je echt een chef? Dan kan je ook kooklessen volgen, zodat je zelf aan de slag kunt met de lokale gerechten. Ook vind je op Koh Chang geweldige uitzichtpunten om een romantische zonsondergang te bekijken.

5. Phuket 

De kans dat je van Phuket gehoord hebt is groot, want het grootste eiland van Thailand staat bekend om het bruisende nachtleven. Maar als je niet zo van het uitgaan bent kun je er ook terecht op de prachtige stranden, bijzondere uitzichtpunten en verkoelende watervallen. Ben je meer een sportief type, dan is surfen, duiken en kanoën ook een optie. Ook een dikke tip: struin door de straten van Phuket Town waar je lekker goedkoop kunt eten en winkelen. Aan het einde van de dag is Promthep Cape een leuke stop voor een mooie foto op The Gram.

6. Koh Samui

Koh Samui behoort niet alleen tot de mooiste eilanden van Thailand, maar ook hoort het eiland thuis in het rijtje van de bekendste eilanden van Thailand. Het eiland staat vol met hagelwitte stranden en azuurblauw helder water. Chaweng Beach is een dikke aanrader als je op zoekt bent naar wat inspiratie voor je Instagram-feed. Het eiland is iets rustiger dan Koh Phangan dus pak die koffer maar! Ook wanneer je op zoek bent naar wat luxe, is Koh Samui een logische keuze voor je vakantie in Azië. In het centrum en noorden van Koh Samui zitten geweldige resorts waar je gewoon even niks hoeft.

7. Koh Tao

Koh Tao is een van de mooiste eilanden van Thailand, zeker wanneer je van duiken houdt. Koh Tao is een mini-eilandje, maar heeft genoeg opties om leuke dingen te doen, ook als je niet per se een duiker bent. Je kan er bijvoorbeeld net als bij Koh Phangan naar een Fullmoon Party, maar ook kan je er urenlang rondstruinen in de prachtige natuur. 

8. Koh Samet

Zit je in Bangkok en heb je tijd over om richting de eilanden te trekken, dan is Koh Samet zeker een goede optie.Koh Samet is een natuurpark, dus je moet wel toegang betalen wanneer je naar het eiland wil. Maar dat is het zeker waard wanneer je na een duik in de kristalheldere zee aan je cocktailtje nipt. Inpakken maar die bikini!

9. Koh Tarutao

Ben jij gek op Expeditie Robinson? Dan moet Koh Tarutao op je lijstje voor je volgende vakantie. Koh Tarutao is onderdeel van het Koh Tarutao Marine National Park. De boel wordt gecoördineerd door de lokale overheid, om alles een beetje in tact te kunnen houden. De naam Tarutao betekent in het Maleis 'oud, mysterieus en primitief'. Het grootste gedeelte zit vol met dichte jungle, maar langs de westkust liggen wel wat strandjes waar je het echte afgelegen gevoel kunt ervaren én wildlife kunt aanschouwen. Denk aan zeeschildpadden, krokodillen en hagedissen. 

Lees ook: Snel maar effectief je koffer inpakken? Zo doe je dat!