Traveltips voor New York

Reizen door Redactie Ze.nl

New York is een fantastische stad, maar vooral ook een grote stad. Daarom is het slim om van te voren alvast te bedenken wat je wilt gaan doen en zien. Deze tips kunnen je alvast in je in de goede richting helpen en je veel tijd besparen.

Hotspots
New York heeft een aantal hotspots: buurten en wijken die 'het' helemaal zijn. Maar wat zijn die places to be eigenlijk? Je kunt heerlijk shoppen en chillen in de wijk SoHo (South of Houston), je vindt veel schattige huisjes en knusse restaurantjes in Greenwich Village, maar dé hotspot van dit moment is toch wel Meatpacking District. Een hippe, robuuste wijk waar in voormalige markthallen nu de vetste winkels, restaurants en clubs te vinden zijn. Kijk hier voor nog meer New Yorkse wijken.

The city of entertainment
In New York is altijd wel iets om te zien of te doen. Vooral op het gebied van entertainment kun je je lol op. Vermaak je met de straatmuzikanten op de hoek van Times Square en breng een bezoekje aan een Broadway-show. Tip: koop je kaartje alvast in Nederland. Het bespaart je tijd en geld en zo weet je zeker dat je de show van jouw keuze kunt zien. Voor Broadway-tickets kun je hier terecht.

 
Kunst & cultuur
Musea bekijken hoeft helemaal niet saai te zijn. Neem bijvoorbeeld het Museum of Modern Art (MoMA) of The American Museum of Natural History. Wil jij sowieso een aantal musea bezoeken tijdens je tripje naar New York, dan is een New York City Pass een echte must! Je bent stukken voordeliger uit en hoeft vaak niet in die vreselijke lange rijen te staan. Je kunt met de pas een bezoekje brengen aan het MoMA, Guggenheim Museum, Empire State Building (inclusief een audiotour), The American Museum of Natural History met Space Show (een echte aanrader), meegaan met de Circle Line Cruise of Statue of Liberty en Ellis Island bezoeken bezoeken. Bestel de pas hier!

Budgetproof
Een ticket, een hotel, een reisverzekering en dan nog leven in de (dure) stad zelf... Het kost allemaal een smak geld. Wil jij geld overhouden om (nog) meer te kunnen shoppen? Er zijn een heleboel leuke dingen te doen in New York die helemaal gratis zijn. Zo kun je voor noppes de Staten Island Ferry pakken en de skyline en het Vrijheidsbeeld bewonderen, over de Brooklyn Bridge lopen en door Central Park slenteren. Hier zie je wat je nog meer gratis kunt doen in New York.

Nog meer tips?
Goed, je kunt net als ieder ander je reisgids van voor naar achteren doorlezen, maar het is nog veel leuker om het van een local te horen. De Nederlandse Eric verhuisde naar New York en deelt zijn persoonlijke tips en aanraders op zijn website. Ideaal!

Veel plezier in The Big Apple!