My little place on the hill@Kefalonia

Reizen door Redactie Ze.nl

Kefalonia is een bijzonder Grieks eilandje met aangename temperaturen. Een plekje ver weg van de massa, een plek die je nergens anders vindt. En wat het al helemaal speciaal maakt is het kleine paradijsje: My Little Place On The Hill.

De eigenaar en bekende acteur Alexandros groeide op in Engeland, maar de Griek is zijn roots nooit vergeten. Zijn ouders bouwden een hotel op Kefalonia en jaren later keerde hij terug naar het eiland die bekend staat om haar prachtige natuur. Alex werd verliefd op deze plek en toverde het om in My Little Place On The Hill.

Alex relaxte voorkomen past precies in de heersende leefstijl. Je vindt er modern comfort, sfeer en veel dingen waarvan je automatisch gaat glimlachen: zelf gemaakte lampen, een aangespoelde tak aan de muur of een ijzerdraadje door de badkamer met een emmertje met knijpers. En dat allemaal gecombineerd met een moderne inrichting. De omgeving is heerlijk. Buiten strijk je neer op een picknickbank bij de bar. Zitjes sieren de tuin met oude olijfbomen en palmen, verderop is een loungeplek bij het zwembad.

Alexandros is in elk geval dol op zijn eigen plekje: "Toen ik terugkeerde naar Kefalonia jaren geleden, werd ik opslag verliefd op het eiland, en vooral op deze plek. Dit straalde de rust uit die ik wilde en had de relaxte sfeer die vakantie zo perfect maakt." Het complex bestaat in totaal uit twintig sfeervolle appartementen.

In de omgeving zijn genoeg leuke dingen te doen en te zien. Zo vind je in het Nationaal park Aenos een prachtig staaltje werk van Moeder Natuur. Ook vind je hier het hoogste punt van het eiland genaamd Megas Soros op ongeveer 1630 meter hoogte.

Kefalonia huisvest tal van bijzondere natuurverschijnselen: scheuren in de aarde, water dat zomaar binnenstroomt en verdwijnt, een onverklaarbare verschuivende rots. Maar ook cultureel gezien vind je er veel. Bijvoorbeeld in de hoofdstad Argostoli, waar je één van de grootste bibliotheken van Griekenland vindt met meer dan 50.000 boeken. En als je een bezoekje brengt, pak dan ook meteen het Historisch- en Folklore museum mee dat in hetzelfde gebouw huisvest.

My little place on the hill op Kefalonia is perfect voor diegene die net even op zoek is naar een bijzondere locatie die allesbehalve standaard is. Kijk op de site van Eliza was here voor meer informatie!

Ben jij wel eens op Kefalonia geweest?