Australië en New York zijn favoriet!

Reizen door Redactie Ze.nl

Vakantie.nl vroeg aan 1646 bezoekers welke reis zij het allerliefste van de Goedheiligman cadeau willen krijgen. Wat blijkt? Als meest favoriete vakantieland kiest Nederland voor laid back Australië en de meest gewilde citytrip is het hippe New York.

En in het geval dat Sinterklaas hun huisje overslaat en geen ticket in hun schoen achterlaat, bezoekt 27% evengoed het land of stad dat bovenaan het wensenlijstje staat. En daar wachten ze niet lang mee: bijna de helft doet dit binnen een jaar en een kwart binnen een half jaar.

Ozzie = populair!
Ruim 45% van de respondenten kiest voor Australië als favoriete vakantieland vanwege de natuur. De no worries, mate-mentaliteit spreekt de respondenten ook erg aan. Voor 25% is de geschiedenis en cultuur van het land doorslaggevend bij het bepalen van de vakantiebestemming. Zie hieronder de top 10 van de meest populaire vakantiebestemmingen, raar: Zuid-Afrika ontbreekt!

Top 10 landen
1. Australië
2. Verenigde Staten
3. Nieuw-Zeeland
4. Griekenland
5. Indonesië
6. Spanje
7. Thailand
8. Malediven
9. Curaçao
10. Argentinië

'The Big Apple'
Opvallend: de top 10 van de meest populaire steden bestaat voor 60% uit Europese bestemmingen. New York scoort daarentegen met 20% van de stemmen het beste. De bezienswaardigheden en het hippe/trendy stadsgevoel maken New York tot de populairste citytrip. Barcelona volgt op de voet met 12% van de stemmen. Romantisch Parijs valt opmerkelijk genoeg buiten de wenslijst.

Top 10 steden
1. New York
2. Barcelona
3. Rome
4. Istanbul
5. Venetië
6. Wenen
7. Las Vegas
8. Marrakech
9. Londen
10. Antwerpen

Bekijk de volledige vakantie-verlanglijst op: www.vakantie.nl/verlanglijstje.  

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje?