10 tekenen dat hij helemaal voor jou gaat

Relaties door Kristie
Wij begrijpen mannen vaak niet zo goed (of ze zijn gewoon onduidelijk). Zijn we een tijdelijke scharrel, een friend with benefits, zijn vriendin of zelfs zijn potentiële vrouw? Wij geven je 10 tekenen dat hij voor jou gaat!

Daden zeggen meer dan woorden. Hij kan nog zo vaak lieve woorden tegen je zeggen, maar wij vrouwen trappen er niet zo snel in. Daarom hebben wij 10 tekenen voor je op een rij gezet. Zo weet je in hoeverre hij serieus met je is en kans maakt op een 'ze leefden nog lang en gelukkig- sprookje'.

#1: Meet the family

Als hij jou belangrijk vindt dan deelt hij alles met je en laat hij je toe in zijn leven. En bij hem hoort natuurlijk ook zijn al-bijna-dementerende moeder en zijn wangenknijpende suikertante. Nee, natuurlijk hoef je niet meteen na de eerste de beste date met hem mee om je (aanstaande) schoonfamilie te ontmoeten. Alles op zijn tijd! Als het goed is voel je het zelf wel aan wanneer je hier aan toe bent en is het alleen maar een goed teken dat hij je meeneemt naar zijn familie! En onthoud: je schoonfamilie krijg je er helemaal gratis en voor niks bij, dus zorg dat je een goede eerste indruk maakt (en tweede).


#2: Hij denkt als eerste aan jou

Je kent het wel: “Jij bent het eerste waar ik aan denk als ik wakker word en het laatste waar ik aan denk als ik in slaap val…” Kwijl, kwijl. Toch zit er wel een kern van waarheid in. Want hoe leuk is het als jij als eerste opgebeld wordt, als je vriend goed nieuws heeft? “Schatje, ik wilde het je eigenlijk vanavond vertellen, maar ik kan niet meer wachten. Ik heb de baan!” Dat is wel heel speciaal, toch? Maar ook als er minder leuk of verdrietig nieuws is en hij belt meteen naar jou, is het een teken. Hij zoekt troost en afleiding bij jou en hij weet dat hij altijd bij jou terecht kan. 

#3: Lichaamstaal

De manier hoe hij je aanraakt en met je omgaat, zegt alles. Lichaamstaal kan veel betekenissen hebben. Geeft hij je vaak kleine kusjes op je voorhoofd of geeft hij je weleens een lekkere dikke knuffel? Dan zit het wel goed. Maar kan hij alleen maar op je kont slaan en heeft ie z’n broek al omlaag als jij binnenkomt? Dan moet je even goed nagaan of dit wel echte liefde is… Natuurlijk is het wel belangrijk dat het ook onder de lakens klikt. Dan mag hij zich ook best weleens ordinair gedragen, als het maar wordt afgewisseld met pure schattigheid en lieve aanrakingen.


#4: Hij stelt prioriteiten

Ja, jullie hebben allebei een superdruk leven. Werken, sporten (of trash-tv kijken), roddelen met vriendinnen… Het is lastig om dan ook nog tijd voor je man vrij te maken. Hij heeft ook genoeg te doen naast zijn vaste baan: bijvoorbeeld gamen, slapen en voetbal kijken... Toch belt hij je altijd even tijdens de rust en vraagt hij na drie uur gamen of je lekker bij hem komt slapen vanavond. Kortom: hij maakt tijd voor je vrij! Dat doet elke man weer anders, maar het komt op hetzelfde neer. En als hij op zaterdag weer eens gaat stappen, belt hij wel meteen op om te vragen of je vrijdag tijd hebt. Ja, prioriteiten hè…

#5: Het huisdier

“Laat jij de hond vanavond uit lieverd? Dan probeer ik die drol uit het tapijt te krijgen.” Als hij een lieve puppy of misschien gewoon een simpele goudvis voor je heeft gekocht, is hij serieus. Jullie kunnen er dan namelijk samen voor zorgen! Je moet er natuurlijk wel tijd en geld voor hebben, maar in de huisdierenwereld is er keuze genoeg. Waarom dit een teken is? Jullie hebben samen de zorg voor een levend wezentje en dit zorgt voor een hechtere band tussen jullie. En blijkbaar ziet je vent dit ook zo, anders was hij nooit met een huisdier thuisgekomen.


#6: Samenwonen

Om even op het vorige punt in te gaan: het is wel leuk om ook samen te wonen als jullie dan toch een huisdier hebben (en ook als jullie die niet hebben). Als je vriend het regelmatig over samenwonen heeft of de suggestie wekt dat hij dat wel ziet zitten… Go ahead! (Als jij dit ook wil natuurlijk.) Helaas zijn niet alle mannen hier even duidelijk in, dus als je twijfelt: vraag het hem gewoon. Vooral als jullie al zo’n tien jaar samen zijn en je steeds met de bus, tram, trein en fiets moet voordat je bij hem bent.

#7: Niets is onbespreekbaar

Jij en je lover kunnen werkelijk waar alles met elkaar bespreken. Van die ene lelijke ex tot je maandelijkse vrouwenperikelen, alles komt weleens voorbij. Jullie hebben eigenlijk geen geheimen voor elkaar, behalve als je een verjaardagscadeau voor hem hebt gekocht. Je moet zelfs je best doen om niet alles al door de telefoon te vertellen. Want ja, in real life moet je ook nog wel wat te vertellen hebben natuurlijk. 


#8: Lol

Lol hebben, lekker kunnen lachen en jezelf helemaal kunnen laten gaan. Dat moet kunnen als je bij hem bent. Kunnen jullie na honderd keer hetzelfde filmpje gekeken te hebben, nog steeds dubbel liggen? Als jullie dezelfde humor hebben en hier goed gebruik van maken is dat weer een goed teken! En als jullie totaal andere humor hebben… tja, dan merk je dat eigenlijk al heel snel. Humor is namelijk zo belangrijk dat je het meteen merkt als het (niet) klikt. 

#9: Een tripje

Natuurlijk gaan jullie weleens op zondag naar het strand of richting een pretpark. Maar zijn jullie ook al eens langer dan één dag bij elkaar geweest? Een weekendje naar de Ardennen of een subtropische vakantie in de zomer? Op zo’n vakantie ben je totaal afhankelijk van elkaar en leer je elkaar pas echt goed kennen. Prepare yourself. Wil hij heel graag met je op vakantie en is hij al drie weken van tevoren begonnen met zijn koffer inpakken? Dan ziet 'ie het wel zitten om alleen met jou weg te zijn en hoef jij je alleen nog maar te ontspannen!


#10: De gevreesde vriendenclub

Hetgeen waar je misschien nog wel het meeste tegenop ziet: de hechte vriendengroep. Mannen zijn bij vrienden altijd voorzichtig en nemen je pas mee als je serieus wat voorstelt. Je merkt ook meteen aan zijn houding of hij je wel wil voorstellen. Als jullie toevallig zijn beste vriend tegenkomen in de stad en hij gaat opeens verstoppertje spelen, denk dan nog maar eens na of je wel verder met ‘m wilt. Maar kan hij niet wachten om jou voor te stellen aan zijn vrienden, omdat hij ze graag jaloers wil maken met zijn mooie, lieve, geweldige vriendin? Dan komt het mannelijk oerinstinct naar boven en is hij echt trots op je! 

Is jouw vriend de ware? En hoe weet je, volgens jou, zeker dat je de ware hebt gevonden?