Snel maar effectief je koffer inpakken? Zo doe je dat!

Lifestyle door Paula Heeger

Nu de temperaturen stijgen is het tijd voor koele drankjes, nieuwe bikini's en natuurlijk dromen van je vakantie. Heb je een vakantie geboekt of denk je nog na over een fijne vakantiebestemming? Hoe dan ook, als je op reis gaat moet je een koffer inpakken. Dit is hoe je dat het beste kunt doen (zonder op je koffer te zitten om 'm dicht te krijgen...)

koffer inpakken tips

Koffer inpakken tips #1 - Pak zo minimaal mogelijk

Cliché maar waar: denk goed na over wat voor kleding je meeneemt op vakantie. Je favoriete jurkje dat je altijd draagt kan zeker mee, shirts die je normaal ook niet uit de kast pakt kun je beter thuislaten. Denk na over setjes en zorg dat je de shirtjes bijvoorbeeld kunt combineren onder een rokje maar ook met een broek. 

Koffer inpakken tips #2 - Rollen á la Marie Kondo

Als Marie Kondo ons iets heeft geleerd, dan is het wel rollen. Rol je kleding op om ruimte te besparen. Niet alleen in je kledingkast, maar ook in je koffer. Nog even wat heerlijke opruiminspiratie nodig? Op YouTube kun je kijken hoe Marie Kondo een koffer inpakt. Alleen al mega satisfying om te kijken.

Koffer inpakken tips #3 - Benut alle ruimte

Doe al je opladers in het doosje waar je je zonnebril in bewaart of in een aparte toilettas. Sokken kun je in je sneakers of laarsjes doen om ruimte te besparen. Win-win! Ook handig voor parfumflesjes of andere breekbare producten: pak ze in met je sokken! 

Koffer inpakken tips #4 - Neem altijd mini's mee in je toilettas

Te handig: alle mini-beautyproducten die je mee kunt nemen. Zo bespaar je mega veel ruimte in je koffer omdat je niet al je full size producten hoeft mee te slepen. Denk goed na en neem alleen full size versies mee van je favoriete producten of giet een deel over in reisflesjes (duurzamer dan mini's). Ga je naar een hotel? Laat de douchegel en shampoo dan thuis, die vind je namelijk in het hotel ook wel. 

Koffer inpakken tips #5 - Neem extra tasjes mee

Als je op citytrip gaat, dan ga je ongetwijfeld shoppen. Binnenkort naar Parijs of London? Neem dan extra (linnen of andere makkelijk opvouwbare) tasjes mee en laat ruimte over in je koffer. Zo weet je zeker dat je alles mee kunt nemen. Een extra (plastic) tas voor je vieze was is bovendien ook áltijd handig.

Beeld: iStock