Zomers hip: 10x sjaaltjes in je haar

Haar door Marleen_S
Heerlijk die zomer, maar door de hoge temperaturen zit je haar voor geen meter. Het plakt in je nek, het volume is ver te zoeken, het is droog, kortom: een driedubbele bad hair-day. De oplossing? Knoop een sjaaltje in je haar!

 
Of je nu een dagje naar het strand gaat of naar een hippe zomerse party, om uren in de bloedhitte voor de spiegel te staan, daar heb je natuurlijk helemaal geen zin in. Met deze tien handige varianten op het sjaaltje in je haar loop jij er elke dag helemaal hot bij!

Tip: gebruik een grote, vierkante, zijden sjaal. Dit is lekker licht materiaal en daardoor makkelijk te knopen. Koop er gelijk een paar in verschillende kleurtjes zodat ze bij elke outfit passen!

1. Zigeuner
Vouw je sjaaltje diagonaal. Maak van de driehoek die je krijgt een langwerpig, recht stuk door de punt terug te vouwen naar de lange zijde. Vouw vervolgens beide zijden naar elkaar toe, net zo lang totdat je de gewenste breedte krijgt. Leg het sjaaltje op je haar en knoop de uiteinden boven je oor vast. Maak van je haar een knot, laat het los hangen of maak er krullen in: het staat allemaal super mooi bij deze look.
 
2. Zigeunerknot 
Herhaal bovenstaande techniek maar draai de losse uiteinden aan elkaar. Haal ze dan vervolgens meerdere malen achter de knoop langs. Blijf dit herhalen totdat er geen stof meer over is. Stop de puntjes vervolgens in de knot die je zojuist hebt gecreëerd.

3. Knot
Deze techniek is alleen geschikt voor dames met wat langer haar. Maak van je haren een mooie knot op de achterkant van je hoofd. Zorg dat je hem niet te hoog maakt. Vouw je sjaaltje diagonaal en leg deze met de langste zijde bij je voorhoofd over je haar. Zorg dat de punt over je knot valt en knoop de uiteinden onder je knot vast. Draai dan de uiteinden vervolgens rondom je knot en stop ze onder je sjaaltje weg. Schuif aan de voorkant je sjaaltje iets naar achter zodat je nog een beetje haar ziet of je pony eruit kan laten vallen.

4. Twist 'n turn
Maak van je sjaaltje wederom een langwerpig stuk en leg hem op je hoofd. Breng de uiteinden naar je nek, draai ze één keer om elkaar heen (of maak een knoopje) en breng de uiteinden weer naar de voorkant. Maak een dubbele knoop en draai de uiteinden in elkaar en stop deze aan de zijkant van je hoofd terug het sjaaltje in.

5. Piratenlook
Vouw je sjaaltje wederom diagonaal zodat je een driehoek krijgt. Om hem kleiner te maken vouw je de rand een paar keer dubbel. Leg het sjaaltje dan op je hoofd met de lange zijde aan de voorkant. Knoop de uiteinden in je nek vast en zorg dat het puntje onder de knoop komt te zitten. 

6. Piratenlook 2.0
Deze techniek is hetzelfde principe als wat hierboven staat beschreven, alleen knoop je dan je sjaaltje vast aan de zijkant van je hoofd, net boven je oor. Dit staat vooral erg leuk als je naar het strand gaat en een grote zonnebril op je neus zet!

7. Chiquita banana
Je sjaaltje vouw je opnieuw diagonaal. Maak er dan een recht sjaaltje van door de punten terug te vouwen. Leg het sjaaltje in je nek, met de uiteinden richting je voorhoofd. Knoop de uiteinden op je hoofd drie keer vast. Stop dan de uiteinden terug in het sjaaltje en klaar is kees. Je kunt de laatste knop wat meer uitrekken zodat je de andere knopen niet ziet (zie plaatje).

8. Tulband
Vouw je sjaaltje net zoals staat beschreven bij de 'piratenlook'. Vouw de rand niet dubbel en leg het sjaaltje in je haar met de langste zijde in je nek. Als het goed is komt de punt nu over je voorhoofd te liggen. Knoop de uiteinden over deze punt. Leg er in een dubbele knoop in voor extra stevigheid. Draai de uiteinden en stop ze aan de achterkant onder je sjaaltje weg. Rol de punt die over je voorhoofd ligt naar binnen en stop hem ook in je sjaaltje weg. Het leukst effect krijg je als je je haren los draagt!

9. Criss cross
Maak van je sjaaltje een langwerpig stuk door hem eest diagonaal te vouwen en dan de punt terug naar de lange zijde te vouwen. Leg de lange zijde vervolgens in je nek en breng de uiteinden naar de voorkant. Draai ze om elkaar heen net boven je voorhoofd en knoop de uiteinden dan vast in je nek. De losse eindjes stop je terug in je sjaaltje en klaar ben je! 

10. Gestrikt
Voor deze variant is het leuk om een kleinere, vierkante sjaal te nemen. Maak wederom van je sjaaltje een langwerpig stuk en leg de lange zijde in je nek. Knoop de uiteinden aan de voorkant aan elkaar vast en maak er nog een extra knoop in. Op zich is 'ie nu al heel leuk, maar voor een echt 'strikeffect' stop je de uiteinden losjes terug aan de voorkant et voilà, daar heb je je strik!

In onderstaand filmpje wordt voorgedaan hoe je bovenstaande technieken kunt toepassen. Meer inspiratie nodig voor sjaaltjes in je haar? Kijk dan dit filmpje voor nog meer variaties. 

fout in embed: media provider niet ondersteund

Welke sjaaltjestechniek vind jij het leukst en ga je zeker uitproberen? 
 
Bron beeld: Pinterest