Bezoek New York in oktober

Reizen door Redactie Ze.nl
Oktober is de beste maand om naar New York te gaan. Vaak is dan de Indian Summer in volle gang en het weer is nog steeds erg mooi. Vliegen, varen, eten, uitgaan… Wij hebben een aantal leuke dingen voor je op een rijtje gezet!
 
New York vanuit de lucht
Wist je dat je New York ook vanuit een helikopter kunt bekijken? Geef je vriend een vlucht cadeau, dan scoor je zeker punten! Een helikoptervlucht in New York is namelijk een ervaring om nooit te vergeten. Je vliegt rond Manhattan en hebt een prachtig zicht over de hele stad. Denk niet meteen, ‘oh nee, dat is veel te duur!’, dit valt namelijk ontzettend mee. Daarbij komt ook nog dat de dollar-eurokoers op het moment erg gunstig is!
 

 
Times Square en de beste pizza in New York
In New York mag een bezoekje aan Times Square natuurlijk niet ontbreken. Wat je hier ziet, zie je nergens anders ter wereld, de lichten, de mensen, de theaters... Er zijn meer dan 50 billboards waar je je aan kunt vergapen. Ook staat de Naked Cowboy af en toe op Times Square te shinen, wat natuurlijk ook geen verkeerd aanzicht is. Ben je uitgekeken op Times Square, ga dan om de hoek de beste pizza van New York eten bij John’s Pizzeria op 44th Street bij 8th Avenue.
 
 
Uitgaan in New York
De dag leuk afsluiten kan goed op een van de New Yorkse rooftop bars. Geniet in je mooiste outfit van een lekkere cocktail en bekijk de lichtjes van de hoogste skyscrapers. Je kunt dansen en genieten van je gezelschap, maar dit zijn ook de plaatsen waar je nieuwe mensen kan ontmoeten. Wil je naar de beste nightclubs in New York? Boek dan de Nightclub Tour in New York!
 

 
Rondje varen rond Manhattan
Hungover? Om even te ontkomen aan de drukte van de stad kun je een boottocht rond Manhattan maken. Geniet van het uitzicht op de skyline van New York en het zonnetje. Is het te koud om buiten te zitten? No problem, de boten zijn grotendeels overdekt. Je kunt bij sommige boottochten je eigen eten en drinken meenemen, maar er zijn ook mogelijkheden om iets te kopen. Er zijn verschillende boottochten die je langs de highlights van New York brengen.
 
Tijdens een luxe dinner cruise in New York kunnen je man en jij lekker van elkaar en van New York genieten. Reden om je mooiste jurkje uit de koffer te trekken - of er een te shoppen. Tijdens de cruise vaar je met een boot rond Manhattan en omdat de ramen van de boot tot het dak doorlopen, heb je een mooi zicht op de stad en kan je alles goed bekijken.
 
Er is ook een dinner cruise met buffet in New York. Dus gaan je kids mee? Ga dan op deze dinner cruise. Lekker met de hele familie genieten vanaf het water. Handig is, dat er voor iedereen wat wils is en dat je zoveel kan eten als je zelf wilt... Mmm!
 
 
Voordeelpassen
Als je in New York bent, wil je natuurlijk zo veel mogelijk attracties bezoeken en dat kan je best veel geld gaan kosten. Door de crisis zijn we altijd toe aan kortingen tenslotte. Gelukkig zijn er daarom twee voordeelpassen waarmee je verschillende attracties kunt bezoeken. De ene voordeelpas is de New York CityPASS en de andere is de New York Pass. Informatie over het verschil tussen deze twee passen, kun je hier vinden.
 
Reizen met kinderen
Met jonge kinderen naar New York vliegen kan spannend zijn, maar het kan zeker! Zo kunnen kinderen tot 2 jaar op schoot reizen voor € 50,- tot € 100,- extra. Het is ook mogelijk een speciale stoel te regelen, maar hier moet wel aardig wat moeite voor worden gedaan. Voor kinderen vanaf 2 jaar geldt een volle ticketprijs, voor deze kinderen is er dus geen sprake van een korting. Neem genoeg spelletjes en boekjes mee zodat je kind zich vermaakt tijdens de vlucht, dan komt het vast goed!

Ben jij weleens in New York geweest? Heb jij nog tips?