Dit zijn de meest bijzondere campings van Nederland

Reizen door Sarah

Nu we deze zomer hoogstwaarschijnlijk in eigen land moeten doorbrengen, is kamperen ideaal. Het is namelijk de perfecte manier om je zomer om te toveren tot een echte staycation. Gelukkig kent Nederland tal van leuke campings waar je de warme zomerdagen kan vertoeven. Wil je dit jaar iets anders dan een standaard camping? Lees gauw verder.

Camping Nederland

Lees ook: Dit zijn de meest bijzondere hotels van Nederland

Waar Het Wondert, Gelderland

Altijd al in een echte dome willen slapen? Met deze Arctic Dome in Waar het Wondert overnacht je middenin de Veluwe. Met deze glamping accomodaties heb je de luxe binnen je tent, maar bevind je je toch midden in de natuur. Extra leuk: de tent is zo gebouwd dat je 's nachts vanuit de tent de lucht boven je kunt bewonderen. Zo slaap je onder de sterren, maar wel binnen de comfort en luxe van je iglovormige kampeertent. Overdag kan je tussen de kippen en vogels die op het terrein te vinden zijn genieten van de rust van de natuur, of op pad in de prachtige Gelderse omgeving. Je kunt in de Arctic Dome overnachten met twee tot zes personen. 

Dome Waar Het Wondert Camping

Glamp Outdoor Camp, Veluwe

Houd je van natuur, maar ben je stiekem toch wel een beetje een luxepoes? Dan is Glamp Outdoor Camp wat voor jou. Deze bijzondere glamping gelegen in de Veluwe is de ideale plek om een unieke zomervakantie te beleven. Hier kan je kiezen uit diverse accommodaties voor maximaal 6 personen. Ook is er op het terrein van de camping genoeg te beleven. Zo kan je s ’avonds gezellig een drankje doen in de ‘Giant Hat Bar,’ heerlijk barbecueën en natuurlijk de bosrijke omgeving ontdekken. Wat wil je nog meer?

Glamp Outdoor Camp, Veluwe

Het Bos Roept, Slootdorp

In kampeergelegenheid Het Bos Roept is er voor ieder wat wils. In het prachtige Noord-Hollandse gebied is er een ruime keuze aan bijzondere accomodaties. Zo kan je overnachten in ingerichte natuurtenten of een luxe forest cabin. Of kies bijvoorbeeld voor een ouderwetse Amerikaanse airstream caravan. Aan de camping ligt een haven waar je kunt varen, dus ideaal voor de warme zomerdagen. Daarnaast kan je lekker op stap en de pittoreske dorpen in de omgeving ontdekken. 

Het Bos Roept Slootdorp caravan camping

Resort De Wije Werelt, de Veluwe

Deze camping is wel heel bijzonder, want hier je overnacht namelijk in een echte boomhut. Hoe leuk! Het Resort De Wije Werelt ligt in de Veluwe aan de bossen van Otterlo. De perfecte plek dus om helemaal tot rust te komen of juist op avontuur te gaan. In deze natuurrijke omgeving kan je namelijk heerlijke wandel- en fietstochten maken. Gegarandeerd een bijzondere ervaring dus. 

Resort De Wije Werelt de Veluwe boomhut camping

It Dreamlân

Wil jij je deze zomer even helemaal terugtrekken en echt de natuur in? Dan is It Dreamlân in, je raadt het al, Friesland iets voor jou. Op dit natuurkampeerterrein kan je overnachten in bijzondere tipitenten. Hier kijk je uit over de prachtige Friese terp vol wild gras en wilde weidebloemen. Daarnaast ligt het kampeerterrein vlak naast het Nationaal Park Lauwersmeer en Werelderfgoed de Waddenzee, waar je heerlijk kunt wandelen. Ook hebben ze voor in de avond een overdekte kachelplaats waar je met marshmallows heerlijk kunt relaxen onder de sterrenhemel. 

It Dreamlân Camping tipitent

Lees ook: Staycation-tip: een 'cruise' met zeilschip langs Nederlandse kustplaatsjes