Staycation-tip: een 'cruise' met zeilschip langs Nederlandse kustplaatsjes

Reizen door Laura

Nu de meeste zomerplannen in het water zijn gevallen, gaan veel Nederlanders voor een staycation. Je blijft in je eigen land, maar neemt het ervan door korte tripjes te doen van een dag of paar dagen. Zoek je nog naar een origineel uitje én heb je geen last van zeebenen? Check dan deze gave tip!

Lees ook: De mooiste plekjes voor vakantie in eigen land

Langs de kust met Fair Ferry

Wie vroeger fan was van Pirates of the Caribbean zal bij het zien van zo'n groot schip zijn handjes dichtknijpen. Je hebt je vast altijd al afgevraagd hoe het is om de zee te bevaren in zo'n enorm schip à la The Black Pearl. Nou, nu is je kans. De Kustlijn-route van Fair Ferry is een duurzame staycation voor echte avonturiers.

Het zeilschip vaart van juli tot en met augustus langs de mooiste Nederlandse kustplaatsjes. Van Vlissingen tot Harlingen. Ook de Waddeneilanden worden bezocht, waaronder het onbewoond eilandje De Razende Bol. Je gaat niet met zomaar een bootje, maar met de Twister, een historisch tall ship van 35 meter. Dat is toch vét!

fair ferry

Hop-on hop-off

De Twister heeft plek voor 18 passagiers. Je reist dus met een klein, maar fijn gezelschap. De Twister is voorzien van comfortabele bedden en je slaapt in je eigen hut. Het ontbijt wordt iedere morgen verzorgd op de boot. Bij de kustplaatsen en Terschelling wordt het anker uitgegooid en ligt de Twister een paar dagen in de haven. Dan heb je voldoende tijd om de omgeving te verkennen. Ook wordt op bijzondere plekken gestopt om bijvoorbeeld oesters te steken, vogels en zeehonden te bekijken, een duik te nemen of een stukje te gaan wadlopen. Nou, wat wil je nog meer!

De reis werkt met een hop-on, hop-off principe dat per etappe wordt geboekt. Een etappe duurt vier dagen. Dus of je nou een paar dagen of een paar weken wil meezeilen, het kan allemaal. Check de site voor meer informatie.

fair ferry
 
Lees ook: Wow! Dit zijn de mooiste en meest bizarre stranden ter werel