20 doe-tips voor een staycation

Vrije tijd door Chloe

Nu we massaal op zoek gaan naar alternatieven voor onze in het water gevallen vakantieplannen is een staycation erg populair. Je kan ergens anders slapen, maar ook gewoon lekker in je eigen bedje. Het gaat erom dat je een vakantiegevoel krijgt door het doen van leuke dingen en echt even vrij te zijn. Nog wat inspiratie nodig voor jouw staycation? Hier vind je 20 doe-tips voor een geslaagde vakantie!

staycationLees ook: 16 hobby’s die je gewoon thuis kan uitvoeren

1. Een bootje huren

Een paar uur op het water en je zit helemaal in de vakantie vibe.Niets is zo ontspannend als de hele dag op een bootje dobberen. Wat hapjes en drankjes mee en je hebt een perfect bestede vakantiedag.

2. Een fietstocht

Ons land staat niet voor niets bekend als fietsland. Het barst namelijk van de mooie fietsroutes in ons kikkerlandje. Een dagje fietsen is hartstikke leuk. Je ziet veel van je omgeving en het is nog eens goed voor je summerbody.

3. Nachtje aan de kust

Ben je op zoek naar het echte vakantiegevoel? Huur dan eens een huisje aan het strand. Geen gedoe met het vinden van een parkeerplek en het sjouwen van ligbedjes. Je rolt gewoon vanuit je bed het strand op.

 

4. Bezoek een drive-in cinema

Sinds de coronacrisis zijn er veel drive-in cinema’s te vinden in Nederland. Lekker op z’n Amerikaans naar een film kijken op een warme zomeravond vanuit je auto. Hoe leuk is dat?

5. Museumhoppen

Hoewel we in het buitenland vaak wel een paar musea bezoeken, laten we het in eigen land vaak afweten. Terwijl Nederland barst van de leuke musea. Kies een keer voor een klein museum waar je anders nooit zou komen en ga er een paar af. In iedere stad zijn er wel een paar te vinden.

6. Kamperen in de tuin

Blijf jij dit jaar thuis maar wil je toch dat gezellige campinggevoel? Zet dan je tentje gewoon lekker in de tuin op. Leuk je tuin een beetje op en het is net echt. Daarbij is het ook een stuk koeler op hete zomernachten dan in je slaapkamer. Hier kan geen airco tegenop!

 

7. De Waddeneilanden

Op zoek naar dat heerlijke eilandgevoel? Dat kan ook in Nederland. Pak de boot en verken voor een dag één van onze prachtige Waddeneilanden.

8. Huur een sup of kano

Je ziet het tegenwoordig overal op je favoriete vakantiebestemming, maar ook in Nederland kan je suppen. In sommige steden zoals Amsterdam en Groningen kan je zelfs door de grachten suppen. Het is misschien geen blauwe zee, maar het heeft zeker wat! Ook kanoën is de perfecte activiteit als je op zoek bent naar een actief dagje weg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stand Up Paddle World Magazine (@supworldmag) op

9. Bezoek onze hoofdstad

Hoewel Amsterdam normaal gesproken wordt overspoeld door toeristen, is het er nu voor Amsterdamse begrippen nog vrij rustig. Grijp dus je kans en struin een dagje door de prachtige straten van Amsterdam.

10. Bezoek een pretpark

Ook de pretparken zijn weer geopend. Dit is de perfecte activiteit voor wanneer je een hele dag wilt vullen. 

11. Bezoek een klimmuur

Op zoek naar wat avontuur voor het hele gezin? Bezoek dan een klimmuur of -bos. Er zijn er verrassend veel te vinden in Nederland.

12. Citytrip in eigen land

Het barst in Nederland van de mooie steden. Ga daarom eens een nachtje weg in een stad waar je nog niet eerder bent geweest. Zo voelt het toch of je echt even weg bent.

13. Het distillers district in Schiedam

Vlakbij Rotterdam vind je het schattige plaatsje Schiedam waar veel bekende likeuren en andere sterke dranken vandaan komen. Bezoek één van deze bedrijven of maak een mooie wandeltocht door de stad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aida (aiditje) (@my_round_table) op

14. Touren in een oude eend

Wil je nou echt iets bijzonders doen? Maak dan een dagtocht in een oude Citroën 2CV. Een tochtje in een eend is er één om nooit te vergeten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HuureenEend.nl (@huureeneend) op

15. Een cursus duiken

Wil je wat langer dan een dag zoet blijven? Doe dan een duikcursus. Wanneer je volgend jaar dan op vakantie gaat naar een land met een mooie onderwaterwereld heb je hier ook echt wat aan!

16. Bezoek een indoor skihal

Nou is dit misschien niet echt een zomeractiviteit, maar het is wel heerlijk als je een dagje de verkoeling op wil zoeken.

17. Overnachten in een kasteel

In Nederland zijn meer kastelen te vinden dan je zou denken. Hier overnachten is een echt sprookje. Of kies voor een overnachting in een ander bijzonder hotel voor het ultieme vakantiegevoel.

18. Indoor skydiven

Altijd al willen skydiven maar gaat uit een vliegtuig springen je net iets te ver? Probeer het dan eens indoor. Zo ervaar je hetzelfde gevoel alleen dan gewoon binnen.

19. Bezoek een dierenpark

Naast de stads dierentuinen zijn er in de rest van het land ook nog hele leuke dierenparken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Familiepark Mondo Verde of Burger’s Zoo.

20. Boek een rondvaart

De rondvaartboot in Amsterdam kennen we wel, maar ook in andere steden kan je hele mooie rondvaarten maken. Kies bijvoorbeeld voor een rondvaart over de Binnendieze.

Beeld: Unsplash

Lees ook: De mooiste plekjes voor vakantie in eigen land